A kutyusomat vonattal akarom vinni a hétvégén. Felendegik a vonatra? Venni kell neki külön jegyet?
Kell neki kutyajegyet venni, és legyen nálad az oltási könyve, vagy útlevele.
Ha van időd a vonat indulásáig, akkor gyakorold vele a vonatról fel-leszállást jutalomfalatkával, hogy magától felmenjen. Az én (akkor) fél éves mudim nagyon félt a vonat lépcsőjétől, mert rácsos, és a fokok közt nem tömör, nincs semmi, állandóan bedugta a fejét közé, nyüszített. Szerencsére az indítóállomáson voltunk, ezért ahelyett, hogy felrángattam volna, vagy 2-3 percen keresztül is türelmesen, illatozó virslikockával felcsalogattam, lépésről lépésre, majd le. Ezt megcsináltam annyiszor, míg már vidáman fel-le futkosott, és játéknak vette az egészet. Ez azért fontos, hogy az első élménye a vonattal ne mindjárt rossz legyen! Ő egy kicsit félénk kutya, de mivel a kutyasuliból jöttünk, eléggé ki volt fáradva, gond nélkül végigaludta az utat. Közben át is kellett szállnunk, amire csak néhány perc volt, de hála az előzetes lépcső-tréningnek, minden gond nélkül ment. Ha előzőleg felrángattam volna, biztos félt és ellenkezett volna. Neked is javaslom, hogy az utazás előtt sétáltasd meg, labdázz vele, fáraszd le, mert akkor sokkal nyugodtabban viseli az utazást. A vonatozást egészen jól szokták viselni a kutyák. Ha szeret rágcsálni, vihetsz egy füstölt bőrt, vagy bikacsököt, amivel elszórakozhat, csökkenti a stresszt a rágcsálással, aztán úgyis el fog aludni. Én direkt nem fülkésbe ültem vele, hogy szokja a jövés-menést is, és hogy ez természetes dolog.
IC-re és nemzetközi járatra nem engednek fel kutyát, ha le van mozgatva a kutyus, elfogad téged vezetőjének és nyugodt akkor izgulni, idegeskedni és hányni sem fog!
sebes, gyors és személyvonatra külön jegy váltása és szájkosár kötelező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!