Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire büntethetnek, ha nem...

Mennyire büntethetnek, ha nem rakok szájkosarat a kutyámra?

Figyelt kérdés

A félreértés elkerülésére: nem lázadozom és azért nem rakom rá, hanem mert nem indokolt!

Önkormányzati rendelet szerint nálunk az ölebek kivételével minden(!) kutya csak szájkosárral sétáltatható. (Sőt van olyan eset amikor szöges fojtót követelnek:O)

Nem értem hogy a birkajámborságu labradoromra mégis miért kéne szájkosarat tenni. Ha ráteszem a kedve is elmegy a sétáltól és végig komoran kullog. Soha semilyen problémát nem okozott a kutya sétálás közben, pórázon van, lábnál sétál, ha odajönnek hozzá mindenkivel barátságos.

Mekkora pénzbírságot szabhatnak ki a szájkosár hiánya miatt?

2009. jún. 22. 11:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Na igen nálunk kutyafuttató sincs, és eddig nem találtunk olyan helyet (a városon belül)ahol el is lehet engedni meg ahol el is merem engedni.
2009. jún. 22. 12:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Na hát akkor majd cipelem magammal a szájkosarakat is:S

Nem tudom, szerintem nálunk nics közterületes hanem ezt is a rendőrők ellenőrzik (ha épp olyan kedvük van:S)

Csak érdekes hogy másnak a harapós kutyája büntetlenűl kint rohangál, aki meg szájkosár nélkül sétáltat annak meg rögtön beszólnak...

2009. jún. 22. 12:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Ja mégvalami. Nem tudom vkinek miért kellett minden válaszat lepontoznia:S Én mindenesetre köszönöm a válaszokat.
2009. jún. 22. 12:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hülyeséget írok,de szerintem a rendőröket egyáltalán nem érdekli,hogy van-e rajta szájkosár, szerintem ilyen dolgokkal nem foglalkoznak. Legalábbis többször mentem már el rendőrök mellett kutyával, de sohasem szóltak, ez nem az ő hatáskörük. De javítsatok ki ha rosszul tudom.
2009. jún. 22. 12:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A netboardon is épp most rakta fel valaki a szegedi rendeletet:

[link]

Azért Szegeden valamivel jobb a helyzet, van kijelölt kutyafuttató (több is) szájkosár sem kell minden kutyára, de érdekes, hogy ha szabadon engedjük a kutyafuttatón, akkor már kötelező (lenne, merthogy én még soha egyetlen kutyán sem láttam). Szájkosárral egyébként normálisan még játszani sem tudnának egymással. :(

Tényleg, vajon ebben a rendeletben az "arplanac pásztor kutya" a sarplaninac akar lenni?

2009. jún. 22. 12:56
 16/18 A kérdező kommentje:

Minket már állított meg rendőr h miért nincs szájkosár. Büntetni nem büntetett, de azt mondta legközelebb fog...

Na szép:S Bezzeg akkor nem volt egy rendőr sem amikor ki akartak rabolni.

2009. jún. 22. 13:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Rendőrök nem nagyon szoktak büntetni mert nagyrészt szeretik a kutyákat de nekik is van kötelességük és ezt meg kell érteni. A legtöbb helyen 30ezerig büntetnek ilyen szabálysértésért, a beszólogató járókelőkkel ne foglalkozz, a kutyáért mindent! Viszont vidd mindig magaddal a szájkosarat,valami zsebre gyűrhető bőrt és ha jön a rendőr húzd elő és közöld, hogy a kutyának ég a bele, muszáj volt levenned, hogy egyen egy kis füvet. Vagy fénymásoltass papírt arról, hogy epilepsziás a kutyád, egyik rendőr sem fogja megnézni, hogy egyeznek-e az adatok. Epilepsziás ebre tilos szájkosarat tenni. Ennyi:) Én szerencsére sohasem éltem még olyan helyen ahol ilyen szigorúak a szabályok, csak rögtönöztem a megoldásokat, nem próbáltam.
2009. jún. 22. 21:57
 18/18 anonim válasza:
akkora hülyeség ez az egész. ismerősömet múlt hónapban megbüntették 25e forintra mert nemvolt a labradorján szájkosár.
2009. okt. 4. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!