Mennyire büntethetnek, ha nem rakok szájkosarat a kutyámra?
A félreértés elkerülésére: nem lázadozom és azért nem rakom rá, hanem mert nem indokolt!
Önkormányzati rendelet szerint nálunk az ölebek kivételével minden(!) kutya csak szájkosárral sétáltatható. (Sőt van olyan eset amikor szöges fojtót követelnek:O)
Nem értem hogy a birkajámborságu labradoromra mégis miért kéne szájkosarat tenni. Ha ráteszem a kedve is elmegy a sétáltól és végig komoran kullog. Soha semilyen problémát nem okozott a kutya sétálás közben, pórázon van, lábnál sétál, ha odajönnek hozzá mindenkivel barátságos.
Mekkora pénzbírságot szabhatnak ki a szájkosár hiánya miatt?
Na hát akkor majd cipelem magammal a szájkosarakat is:S
Nem tudom, szerintem nálunk nics közterületes hanem ezt is a rendőrők ellenőrzik (ha épp olyan kedvük van:S)
Csak érdekes hogy másnak a harapós kutyája büntetlenűl kint rohangál, aki meg szájkosár nélkül sétáltat annak meg rögtön beszólnak...
A netboardon is épp most rakta fel valaki a szegedi rendeletet:
Azért Szegeden valamivel jobb a helyzet, van kijelölt kutyafuttató (több is) szájkosár sem kell minden kutyára, de érdekes, hogy ha szabadon engedjük a kutyafuttatón, akkor már kötelező (lenne, merthogy én még soha egyetlen kutyán sem láttam). Szájkosárral egyébként normálisan még játszani sem tudnának egymással. :(
Tényleg, vajon ebben a rendeletben az "arplanac pásztor kutya" a sarplaninac akar lenni?
Minket már állított meg rendőr h miért nincs szájkosár. Büntetni nem büntetett, de azt mondta legközelebb fog...
Na szép:S Bezzeg akkor nem volt egy rendőr sem amikor ki akartak rabolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!