8 hónapos a rottweiler kutyám. Kb már egy hónapja sántít. Reménykedünk benne, hogy nem csípő diszpláziája van. Csak a jobb hátsóra sántít. De ennek ellenére feláll két lábra, meg eléggé mozgékony. De a kálciumot adjuk neki minden nap. Ki fogja nőni?
Santit 1 honapja es meg nem tettel semmit??!!?!
VIDD GYORSAN DOKIHOZ!!!!!!!!!!!
1. Azonnal orvos! Csomó féle dologtól sántíthat!
2. A kálcium bizonyos esetekben árt, mert gyorsíthatja a növekedést (amit a túl jó minőségű tápok csak fokoznak). Nekünk pl. az orvos leállítatta a kálciumot és zöldkagyló port javasolt, mert a hirtelen csontnövekedés (kálcium+táp) miatt a porcosodás volt lemaradva.
3. Hány kiló a kutya? Ha hirtelen növekszik, hízik az is árthat. Ha túlsúlyos vissza kell fogni a kaját.
Nekünk fogváltáskor volt egy kis kezdődő sántítás, de a zöldkagyló por segített.
1. Azonnal dokihoz vinni és dp szűrést is csináltatni.
2. Ízületvédő sem ártana egy nagytestűnek, nem csak a kálcium.
Én is reménykedem sokmindenben (pl. ötös lottó), de amiért lehet tenni vmit, azt meg is teszem...
Érdekes.
Én a múltkor reggel 6-kor észrevettem, hogy a kutyám sántít, 8-kor már ültünk a rendelőben a nyitásra várva...
Ha nyomatjátok a kalciumot bele, akkor jó eséllyel csonthártya gyulladás.
Gondolom orvoshoz nem vittétek.
Tegyétek meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!