Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek hogy álljanak a...

Mit tegyek hogy álljanak a csivavám fülei?

Figyelt kérdés
8 hetes csivavám van, és nem állnak a fülei. Nagyon szép pofija van,de így hogy kicsit kajlák a fülei, nem egészen csivavás. Felragaszthatom neki? És ha felragasztom mennyi ideig hagyjam neki úgy hogy állva maradjanak a fülei?

2012. ápr. 25. 21:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2012. ápr. 25. 21:40
 12/21 anonim ***** válasza:

Szia! Először is gratulálok a kis jövevényhez, és fogadd elismerésem, amiért nem egy szaporítót pénzeltél!

A kis méretű kutyák nagyjából ilyenkor kezdik váltani a fogaikat, nő az új tejfogak alatt, oda megy most az "energia", még az is lehet, hogy ideiglenesen picit lejjebb konyul majd emiatt.

Attól is függ, mekkora füle lesz majd, ez fajtán belül is változó, egy kisebb fülű kutya füle hamarabb feláll, mint aminek felnőttként nagyobb lesz. De átlagban tényleg 3-4 hónapos koruk körül már nagyjából jó, de még futás közben billeghet elég sokáig. Felesleges aggódnod, nem kell ragasztani sem.

2012. ápr. 25. 22:08
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor várok még türelmesen, és remélem "igazi" szép kis csivava lesz belőle! :)
2012. ápr. 25. 22:27
 14/21 anonim ***** válasza:
Emiatt ne aggódj, be fognak majd állni a fülei magától. Az én csivim fülei már pár hetesen nagyon szépen álltak, de a tenyésztő figyelmeztetett, hogy fogváltáskor le fognak majd konyulni. Igaza lett, ráadásul szokatlan módon neki hátrafelé kunkorodtak, így elég viccesen nézett ki :) Van pár csivis ismerősöm, az ő kutyusaiknak pedig csak 3-4 hónapos kora körül (ahogy azt többen írták is) állt fel fülük. Megértem, hogy izgulsz, engem is nagyon zavart, maikor a szép fülecskékből csálék lettek, féltem, hogy úgy marad, az orvosunkat is megkérdeztem, azt mondta, hogy semmit ne csináljunk vele, max akkor nem áll fel a fülük, ha sérült a porc. Szóval kitartást és szép füleket kívánok :)
2012. ápr. 26. 08:46
 15/21 A kérdező kommentje:
köszönöm remélem igazad lesz! :) azt egyébként honnan lehet tudni hogy eltört a porc benne? :o
2012. ápr. 26. 15:35
 16/21 A kérdező kommentje:
vagyis bocsánat a porc nem törhet el, ha sérült a porc ugy értem :)
2012. ápr. 26. 16:26
 17/21 anonim ***** válasza:
Hát erre sajnos nem tudom a választ :( Nekünk csak ennyit mondott, nekem pedig akkor eszembe sem jutott ez a kérdés, pedig valóban kézenfekvő lett volna :)
2012. ápr. 28. 08:46
 18/21 anonim válasza:
TILOS FELRAGASZTANI ilyen korban jönnek a fogai kicsit ellazulnak a fülben található izmok és a porc is nagyon gyenge neki. Türelmes legyél és állni fog neki, de egyet kerek ne ragaszd fel! Milyen érzés lenne neked felragasztott füllel kéne jarnod csak mert kicsit eláll a fejedtol?
2012. szept. 1. 16:17
 19/21 anonim ***** válasza:
Előző, ezt már mind leírtuk előtted, és eléggé elavult a kérdés már... Kérdező, na, mi lett a fülével?
2012. szept. 2. 02:59
 20/21 A kérdező kommentje:
Felálltak a fülei.! Fél évesen teljesen, úgyhogy nagy volt a boldogság.! Köszönöm mindenkinek a válaszokat.! :)
2013. ápr. 4. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!