Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám orránál találtam...

A kutyám orránál találtam kullancsot, de nem engedi sehogysem, h kiszedjem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Állatorvoshoz nem viszem,mert az idegeneket nem birja (Chow chow),még apum sem birja megsimogatni,nemhogy más. Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Mit csinálnátok? Köszi a válaszokat.
2012. ápr. 25. 19:18
1 2
 11/18 zsuzsabazsa ***** válasza:
Várd meg míg elalszik és akkor hirtelen rántsd ki.
2012. ápr. 25. 20:10
 12/18 anonim ***** válasza:

EBBOL A KET MONDATBOL :

még apum sem birja megsimogatni,nemhogy más

Amiota megláttam a kullancsot,ki-be járkálok,és próbálom kiszedni. de nem engedi.

AZT VETTEM LE HOGY A KUTYA KINT VAN AZ UDVARON MEGKOTOZVE.Nem ide tartozik de rendesen meg kellett volna nevelni a kutyadat es most nem nyavalyognal azon hogy nem birod lefogni,kivenni a kullancsot.

gondolj bele ha egyszer veletlenul kiszokne a kutyad,milyen balesetek okozhatna embereke,allatokon.

de legalabb ne az szolna a hiradoban hogy pibull!!!

Nem akartalak megbantani,de ha valaki ilyen kutyat tart felelossegel kell nevelni.

Remelem sikerul kiszedned,es nem lesz beteg.ha allatorvoshoz,emberek koze viszed akkor tegyel ra szajkosarat.

2012. ápr. 25. 20:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Bántani nem bántott még soha senkit. És NINCS MEGKÖTVE. Soha nem is volt! Éjszaka boxban van,nappal az udvarban.

Kicsit idősebb korában került hozzám, és utána egy ideig nem birtam itthon lenni,tanitgatni,ez volt a legnagyobb gond.

Sétáltatni mindig szoktam,az idegenektől tartózkodik,de nem támad. SOHA!

A kullancsot pedig már 1órája kiszedtem.

Köszönöm a sok segitséget. Persze kutya nevelésben nem lehet mindenki tökéletes.

2012. ápr. 25. 21:31
 14/18 A kérdező kommentje:

Tudom,h nem mindenki támadásnak szánta a hozzászólást,de azért megnézném itt az utolsó hozzászólómat,h hogy áll kutyaügyben.

Nem nyavalyogtam, csak feltettem egy kérdést.

Kaptam jó ötleteket,esetleg ráláttam igy saját hibáimra is :)

2012. ápr. 25. 21:36
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia.Nem akartalak megbantani.

csak szerettem vona ha beismered hogy a sajat hibadbol voltal ebben a helyzetben.remelem most mar elkezded a neveleset.Soha sem keso.egy felnott,oreg kutyat is lehet nevelni.Sok sikert.Tenyleg nem rosszbol irtam.

2012. ápr. 26. 08:26
 16/18 anonim ***** válasza:
meg azt hozza teszem hogy probald jol atnezni a kutyat,nincs e benne meg kullancs,mivel eleg nagy szoru fajta.estleg vegyel neki kullancs ellen valamit,es igy konnyebb lesz.
2012. ápr. 26. 08:30
 17/18 szacsiga ***** válasza:

Most olvastam, hogyha gyufával körözöl a kullancs körül állítólag kijön, mert szereti a foszfor szagát, nekem kételyeim vannak, de hátha az hagyja, hogy vakargatás közben a gyufával birizgáld...

"A ...belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk! Nyálazzuk meg a gyufa fejét, majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk. A kullancs néhány másodperc múlva átmászik a gyufára, mert nagyon szereti a nedves foszfor illatát, képes elhagyni miatta „önként” testünket!

Lehet, hogy ez nem a tudományos, szakszerű, műszerekkel történő eltávolítás, de a lehető legegyszerűbb és mindig sikeres. Így nem kell attól félnünk, hogy a kullancs potrohát rosszul rögzítve, szöveteinkbe fecskendezze a kórokozókat tartalmazó nyálát, sőt a kullancs feje sem marad bennünk! Ez a módi Őrségben jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer, nem értem, hogy a média még nem csapott le rá!

dr. Bíbor Lajos"

2012. ápr. 26. 16:38
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, a mai gyufák fejében rég nincs foszfor, szóval ez egy kicsit régimódi tanács lehet. (a doboz oldalán van valamennyi vörösfoszfor)
2012. ápr. 26. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!