Mit kell csinálni ha egyik kutya megöli a másikat? Milyen következményei vannak?
Ezen a kérdésen már én is elgondolkoztam néhányszor.
Szerintem a lényeges szempontok a következők:
-Hol történt az eset? Pórázon volt-e a kicsi és a nagy? Illetve volt-e szájkosár vmelyik eben?
Ha nem volt a kicsin póráz, a nagyon volt, akkor egyértelmű, hogy a kicsi gazdája a felelős, hiszen akár egy autó is elcsaphatta volna.
Ha a nagyon nem volt poráz, akkor a nagy gazdájának van cumi.
ha egyiken sem volt póráz, akkor szerintem jobb, ha mindketten hallgatnak. (És persze nem a kutyafuttató területére gondolok)
Ha jól tudom, önkormányzati szinten van szabályozva, hogy mely fajtájú ebekre kötelező szájkosár.... Néhány kutya azért veszélyesebb szájkosárral, mint nélküle, pl mikor a szomszéd leoja agyon akart nyalogatni :D
Egy másik kérdésemben már erről is írtam (a kiskutyás-nagykutyás is az én kérdésem), nálunk egy pacák póráz nélkül vitte állandóan a két kistestű kutyáját, akik utálják az én kutyámat. Ezzel nem is lenne baj, csak a két kiskutya általában vagy 3 sarokkal előtébb járt, mint a pacák. És volt, h megleptek minket az udvarban. Ilyenkor a saját kutyámra póráz, leültettem magam mellé és vártam a pacákot h tirhítsa már el mellőlünk a két kis ugató görcsöt. Leálltam neki elmagyarázni, h mi van akkor, ha egyszer egy nem túl békés kóborkutyába, vagy csak szimplán egy nem túl békés kutyába fut bele a két idegroncs, akkor mi lesz? Ki fogja őket megvédeni? Mire a büdös alkesz testével odavánszorog a két kicsi már eltört gerinccel fekszk a füvön. De nem értett belőle az idiótája...
Aztán volt egy incidens, azóta nem is engedi el őket...
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2597971-ti-mi..
hála istennek ritkák a halálos kimenetelű verekedések. persze felszakad pár fül, illetve felületi hámsérüléseket bőven szereznek. én csodálkozom is egyébként, mennyire kevés a verekedés ahhoz képest, hogy pest belvárosában lakunk, és rengeteg a kutya.
kérdésedre válaszolva(mert konkrétan volt ilyen eset a parkban nemrég): semmi nem történt. egyik roma srác pit szukája szétkapott egy máltait. hallottam ugyan, hogy a rendőrök nézegetik azóta, melyik kutya nincs pórázon, de ennyi. azóta is látom a kutyát szabadon póráz nélkül. hozzáteszem a kerületben kötelező (lenne) a szájkosár, de közteres csak autó körül sertepertél :D
ott több a bevétel egyelőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!