Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viselkedik így a kutyánk?

Miért viselkedik így a kutyánk?

Figyelt kérdés

A kutyusunk egy 7 éves középuszkár.

Engem kb. 1 éve ismer, mivel a párom fiának a kutyája és egy éve költöztünk össze.

A kutyus annyira elkezdett hozzám ragaszkodni, hg félek hg esetleg a gyerek (15 éves) időnként mérgébe bántja.

A kutyus nekem egy pisszenésre jön ha elengedem a lakótelepen a gyerekhez nem akar odamenni.

Ha fenn vagyunk a lakásba mindig a lábam mellett ül vagy fekszik. Nem igazán mozdul mellőlem. Ha a lakásba mászkálok jön velem. Mikor hazaérek nyüszögve ugrál rám annyira örül. Egyszer-csak gondol egyet és felugrik az ölembe ahg ülök a széken. A saját párom nem csaphat a fenekemre mert a kutya abba a percbe véd (vicsorog,morog, és csipkedi a párom).

Tegnap sétálni sem akart menni a gyerekkel. Ott ült mellettem és nézet rám nyüszögött nekem ugrált rám. Nem igazán értem a viselkedését. Sokat szeretgetem és mikor főzök olyankor pár fini falatot is adok neki. De ez a ragaszkodást akkor sem értem. Szerintetek bántja otthon valaki? Vagy miért csinálja ezt? Olyan mintha valamit mondani szeretne, csak én nem értem. Amúgy nagyon okos értelmes a kutyus.

2012. ápr. 24. 11:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hát első körben tiltsd meg neki a nemkívánatos viselkedéseket, a bevédést, felugrálást. Ha tényleg hallgat rád, akkor ebben is hallgat, és meg van oldva a probléma. De ha rájössz, hogy valójában amikor "helyzet" van, rád se tojik a kutya, akkor kezdj el gyanakodni, hogy igazunk van, és a kutyádnak több irányításra lenne szüksége :)
2012. ápr. 24. 18:32
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat. Megfigyelem a kutyus viselkedését éles helyzetben és teszem amit tennem kell... :)
2012. ápr. 25. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!