Kutyakiképzéssel kapcsolatban kérdés?
önbizalom hiányos kutya!
amikor egy domináns ember a közelébe ér ( pl: kiképző)megérzi a főnök jelenlétét,és félni kezd.
szerintem neked kellene megváltoznod!
bánj vele másként, legyél néha keményebb, néha pedig hagyd rosszalkodni !
dícsérd sokat, jutalmazd, növeld az önbizalmát, de soha-soha ne sajnáld, soha ne hagyd rá a dolgokat!
szocializál újból, vidd idegen helyekre, és mindíg legyen éhes nálad pedig mindíg legyen kaja!
soha ne szidd, de büntesd,azonnal!
ezeket a dolgokat azonnal kezd el, ja és ha még nem olvastad, olvasd el JAN FENNEL KÖNYVÉT, a neten le tudod tölteni ,talán 100 oldal az egész ,képekkel :)
szerintem van egy kicsi falkavezéri, vagy inkább dominanciális probléma!
ja ,és te nem vagy számára annyira érdekes !
ezen kell változtatni!.
te légy neki az isten !
ezért is írtam, ...neked kell megváltoznod,!
( hazaérsz...nem köszönsz,sőt észre sem veszed a kutyádat !!!stb,stb
olvass tanulj, és 2-3 héten belül képes leszel megváltoztatni !
( melegben nem javaslom a bh-vizsgát:) a kutyák melegben rosszabbul működnek :_)
de ősszel ..símán indulhatsz.
Nekem is az a gondolatom mint az egyik válaszolónak. hogy a pályán te is stresszes vagy és ez átragad a blökire.
Persze a sulin gyakorlásnál használj te is játékot, de ez a felgyorsítására is jó, hogy ne kullogjon.
A multkor néztem egy videót BH-vizsga volt. Úgy kullogott a kutya és a gazdája, hogy menet közben meglehetett volna műteni mindkettőt. Gondoltam a vizsgáztató is megőszül mire befejezik a feladatot.
Itt egy videó, hogy milyen ütemben, vagyis mennyire együtt, kell hogy dolgozzatok te és a kutyád.
Itt viszont már nem lehet a segítségedre a játék. De a gyakorlásnál igen. De nem csak a játék a fontos azt hidd el, hanem a te saját személyed főleg. Fel kell, hogy nőjetek egymáshoz.
Tipikus tünete az eseted annak, amikor nem tudja a gazda megfelelő ütemben elvonni a motivációt.
Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy a kutya "tökéletesen" megcsinálja a feladatokat és onnantól szinte semmi jutalmazással el is várják tőle. Tréningen igenis, kell a jutalmazás is. Ezzel lehet elérni, hogy a kutya a jutalom adása nélkül is képes lesz jókedvűen dolgozni. De a nehéz az, hogy a gazda felismerje, mikor lesz a kutya képes a hosszan tartó figyelemre jutalom nélkül is.
Kedves 14. válaszoló!
Nekem is ugyanez a problémám...fokozatosan kellene elhagyni a jutalmat, és véletlenszerűen jutalmazni minden gyakorláson...
ma 11:59
Úgy kellene, bizony.
A gond ott szokott lenni, hogy a gazda nem ismeri fel a kutya jelzéseinél, meddig lehet húzni az időt a jutalmazás nélküli idővel.Sokszor siettetné a haladást.Ilyenkor kell erő ahhoz, hogy ne sajnáljon visszalépni egy kicsit.
Elméletben annyira egyszerű...de amikor ott vagyok, nagyon ritkán sikerül akkor abba hagyni a gyakorlást, amikor a legjobban megy! "Csak még egyszer, még egyszer, hogy rögzüljön ez a tökéletes végrehajtás"...persze a tökéletes után csak rosszabb jön :D
Nehéz tudatosnak maradni a gyakorlatban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!