Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek a jelenlegi kullancsirtókkal, riasztókkal kapcsolatban?
Területenként változik. Pl. a Frontline nagyon régóta a piacon van, sok kullancs immunis lett már rá, de van olyan terület, ahol remekül működik még mindig. Mi Advantix-ot használtunk eddig, nem volt benne kullancs, de érzékeny lett rá, így váltanunk kellett. Most Scalibor nyakörvet használunk, ami rugalmas anyag és sokkal kényelmesebb, mint pl. a Kiltix, ami merev. Kiltixnek nincs távoltartó hatása (csak megöli a kullancsokat), Scalibornak távoltartó hatása is van és fürödhet is benne a kutya (tóban stb.), otthoni fürdetésnél mindegyiket le kell venni.
Szerintem kérdezd meg az állatorvosotokat, hogy mit ajánl, ő jobban képben van, hogy melyik szer mellett volt az adott területen kullancs a kutyákban és melyik véd teljesen jól.
ma 19:47
Milliomszor leírták már itt,hogy bármelyik terméknél sokat számít a kutya maga, a környék, ahol él.Lehet egy neked bevált szer a szomszédod kutyájánál nem lesz megfelelő.
Sajnos, ki kell kisérletezni, az adott kutyánál mi a hatásos.
Kedves utolsó, azon túl h milliószor leírták már ítt, én ezt évek óta tudom :D Ne engem oktass már kis "kutyulógiából" kérlek.
Csak kifejtettem, h mindeki szidta de NÁLUNK bevált. Ebben szerinted nicns benne az h másnak nem vált be de nekünk igen?
Amúgy a Biospotix nyakörvről van szó. Az első hétben borzasztó nehéz elviselni a szagát, de mostmár csak akkor érzem ha a kutya nyakánál adok puszit :D
a kérdésre a válasz ( 42 ), 100000000000000 év gondolkodási idő után ezt dobta ki a gép a ::: Galaxis útikalauz stopposoknak című filmben :)
most nem kell annyit várni !
lakásban élő 40 kg-os nem rövid szőrű kutyánk van :)
berni keverék :)
heti szinten túrázunk erdőn-mezőn. közben rendszeres fürdetés folyókban -tavakban .
sokszor találkozunk más kutyákkal pl: kutyasuliban is.
ezért már az eleje óta odafigyelünk a rovarok-bogarak elleni védekezésre.
kicsit utánna is néztem !
1 : bió spot-on ( most népszerű, de őszintén szart sem ér!
gyakorlatilag a citrus olaj egy bizonyos enzimjét alkalmazzák benne ,ami távol tartó hatású kellene ,hogy legyen ,persze ezt a bogarak nem tudják :)
olyan mint a citromfű a szúnyog ellen ,kiteszed az ablakba nem repül ott be a szúnyog,mert nem birja a szagát :),de nem baj,mert bemegy az ajtón !!
na ,ez is olyan.
rácseppented a kutyára,és később leszedegeted róla a tudatlan olvasni nem tudó kullancsot!
ja,és persze a hatóanyag ideje 1-2 hét !!!
2: advantix ,és a többi szabad forgalmú irtószer, : gyenge hatású mérget tartalmaz, ami vagy használ, vagy nem , de inkább nem , és persze 4 hétig maximum !ezek nagy része légzésbénulást okoz a bogaraknak.
3: kiltix és a többi nyakörv , 4-5-6-7 hónapig alkalmazható !!ezek is méreganyagot párologtatnak el, persze nagyobb a dózis ,mint a spot-on nál !
4 : VÉNYKÖTELES SPOT-ON-ok !!!
na itt a lényeg !
ezek erős idegmérget tartalmaznak , légyre-szúnyogra-bolhára-kullancsra !!!
hatóanyaguk elraktározódik a kutya szőrtüszőiben, és fokozatosan adagolva jut a szőr felszínére !!
jelen pillanatban talán ezek a legjobbak, nekünk és sok baráti kutyásnak is beváltak !
neve pl : PRAC-TIC .
vényköteles, tehát csak állatorvosnál kapható, vagy receptre !ható idő : 4-5-6 hét
egy nagytestű kutyára 2 800.-ft / adag.
nyáron 4-5 hetente,tavasszal-ősszel 6-7 hetente alkalmazom,
eredmény : a kullancsok már a szőrén elpusztulnak,mielőtt bele mennének a bőrébe !
a bolhák messze elkerülnek ( nem olcsó ám egy lakás bolhátlanítása, ha a kutya becipeli a lakásba !!!
légy-szúnyog ,a közelébe sem megy !
ezt ,vagy 10-15 kutyás nevében mondom, mert még soha nem volt problémánk a szerrel !
nem lehet túladagolni sem !
egy nyáron át ,kipróbáltam több más terméket, de egyik sem ért a nyomába, persze árban ugyanannyi,mint a többi, csak sokkal-sokkal jobban bevált nekünk.
lehet,hogy van más fajtájú is, de vényköteles irtószerből kicsi a választék :)
javaslom kipróbálni, ennyit talán megér a dolog !!!
szia!
Az én kutyámba új Kiltix mellett 4 kullancs ment bele, abból kettő szívott is vért. Ennyit erről, 5000Ft volt a nyakörv. Azóta nem voltunk a réten...
azért mentek bele, mert ÚJ !!
kell idő a védettséghez !
a spot-on nál ez 1-2 hét, de csak folyamatos használat mellett, és persze, javasolt a két módszer együttes alkalmazása!
spot-on,és kullancsirtó nyakörv együtt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!