Hogy tudok saját készítésű száraztápot csinálni?
a kutyatápok feltalálása előtt ezek szerint nem is éltek egészséges kutyák ?
vagy a kenyér -tej, meg az ebéd maradéka az mérgező lenne , mert nincs benne X % fehérje ,meg X % omega 3 tartalmazó zsír ??
vagy ? sok kutyatáp forgalmazó olvassa ezeket a fórumokat ?
vegyél olcsóbb húst-far-hát-stb, főzd meg , főzz hozzá rízst , meg tésztát,esetleg zöldségeket, és árpát,majd fagyaszd le dobozokban. igaz nem száraz , de mikróban hamar kiolvad .az élelmiszerek víztartalmának eltávolítása a nehéz .
Kutyatápok,konzervek feltalálása előtt sokkal egészségesebbek voltak a kutyák,mert akkor húst lehetett nekik venni,amit meg kellett főzni.
Ha visszaolvasnál tudnád h én alapból is főzök húst a görényeimnek,nekem vmi száraztáp féle kéne...
04-22 17:41
Viszont én meg olyant olvastam nem is régen, hogy okos kutatók megállapították, a kutyák olyan szintre jutottak a háziasítás során, hogy már képesek a növényi magvak bizonyos részét megemészteni.
Amúgy kiváncsi vagyok, vajon mi szüksége van egy kutyának az általad felsorolt összes gyógynövényre?
A tápokban nem egy az egyben teszik bele a növényi magvakat, hanem feltárják, kezelik előtte. Kb olyan állapotba hozzák, mint amikor a növényevő gyomortartalmát elfogyasztotta a kutya őse.
04-26 01:04
Ma sem tiltja meg semmi, hogy húst vegyenek a kutyáknak és azzal etessenek. Ahogy az embereknél is különböző a hozzáállás, ki mit eszik, úgy a kutyásoknál is van aki a tápra esküszik, van, aki a BARF-ra, stb.
Száraz tápot pedig házilag igen nehéz előállítani, ha hasonlatossá akarod tenni az iparihoz.Minden vitamint, ásványi anyagot, stb megoldani, hogy megfelelő formában, mennyiségben kerüljön bele, azért nem egyenlő a "megfőzök egy pörköltet" műsorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!