Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudok saját készítésű...

Hogy tudok saját készítésű száraztápot csinálni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 22. 17:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%

a kutyatápok feltalálása előtt ezek szerint nem is éltek egészséges kutyák ?

vagy a kenyér -tej, meg az ebéd maradéka az mérgező lenne , mert nincs benne X % fehérje ,meg X % omega 3 tartalmazó zsír ??

vagy ? sok kutyatáp forgalmazó olvassa ezeket a fórumokat ?

vegyél olcsóbb húst-far-hát-stb, főzd meg , főzz hozzá rízst , meg tésztát,esetleg zöldségeket, és árpát,majd fagyaszd le dobozokban. igaz nem száraz , de mikróban hamar kiolvad .az élelmiszerek víztartalmának eltávolítása a nehéz .

2012. ápr. 25. 11:57
 12/15 A kérdező kommentje:

Kutyatápok,konzervek feltalálása előtt sokkal egészségesebbek voltak a kutyák,mert akkor húst lehetett nekik venni,amit meg kellett főzni.

Ha visszaolvasnál tudnád h én alapból is főzök húst a görényeimnek,nekem vmi száraztáp féle kéne...

2012. ápr. 26. 01:04
 13/15 anonim ***** válasza:

04-22 17:41

Viszont én meg olyant olvastam nem is régen, hogy okos kutatók megállapították, a kutyák olyan szintre jutottak a háziasítás során, hogy már képesek a növényi magvak bizonyos részét megemészteni.

Amúgy kiváncsi vagyok, vajon mi szüksége van egy kutyának az általad felsorolt összes gyógynövényre?

A tápokban nem egy az egyben teszik bele a növényi magvakat, hanem feltárják, kezelik előtte. Kb olyan állapotba hozzák, mint amikor a növényevő gyomortartalmát elfogyasztotta a kutya őse.

2012. máj. 1. 18:58
 14/15 anonim ***** válasza:

04-26 01:04

Ma sem tiltja meg semmi, hogy húst vegyenek a kutyáknak és azzal etessenek. Ahogy az embereknél is különböző a hozzáállás, ki mit eszik, úgy a kutyásoknál is van aki a tápra esküszik, van, aki a BARF-ra, stb.

Száraz tápot pedig házilag igen nehéz előállítani, ha hasonlatossá akarod tenni az iparihoz.Minden vitamint, ásványi anyagot, stb megoldani, hogy megfelelő formában, mennyiségben kerüljön bele, azért nem egyenlő a "megfőzök egy pörköltet" műsorral.

2012. máj. 1. 20:06
 15/15 A kérdező kommentje:
Ha lenne kutyám,tuti nem etetném hülye konzervekkel,csak nagyon ritkán,engem pl zavar ha egy kutyának büdös a szája,ha csak húst eszik,akkor egyáltalán nem büdös,sőt még a székletese lesz annyira erős szagú.És pluszba szerintem még olcsóbb is mint a konzerv...
2012. máj. 1. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!