Miért mindig az orvos? Miért fontosabb sok embernek a kutya, mint saját egészsége?
Előre szólok, nekem is nagyon fontos a kutyám egészsége, most nem erre gondolok. Hanem ha valaki feltesz itt valami e.ü. Kérdést, akár mi is az, küldenék orvoshoz. Pl. a kutyámnak kicsit begyulladt a szeme a portól, kérdeztem, jó e rá a kamilla tea, és a septosyl kenőcs. Nem, rögtön vigyem orvoshoz! Ezt húsvét este kicsit nehéz lett volna, gondoltam várok egy napot. 3 nap alatt teljesen helyrehoztam itthon, a napi 4x- i kezléssel. Emberek, ti ha már kicit piros a szemetek, rögtön mentek orvoshoz? Ha kicsit elvakarsz magadon egy sebet, máris mész? Nem próbálod meg otthon kezelni, ha nem súlyos?
Mégegyszer: én itt a nem súlyos dolgokra gondoltam, hanem olyanra, amit pl magadnak otthon is tudsz kezelni. És nem az olyan kérdésekre, ahol a kutya már a halálán van, vagy azon lesz, ha nem megy rögtön orvoshoz, erre én is elküldöm orvoshoz. És ha látom, hogy nem javul, akkor is. Hanem a kis egyszerű dolgokra, ami nem mehet át súlyos fertőzésbe pl.
* kicsit
Sőt, ha olyan a dolog, visszük az éjszaka közepén oroshoz mi is.
Az otthon kezelésnek az a hátránya, hogy simán félrekezelheted, mert amit kezelsz lehet csak egy tünet, de az annál sokkal súlyosabb. Ezt te nem tudod otthon eldönteni. Lehet, hogy mondjuk a kutyád szeme csak piros, de lehet, hogy az csak az okozat, nem tudhatod az okát.
Igazából te dolgod, hogy mennyit és mikor rohansz az orvoshoz, de biza én elviszem minden olyan alkalommal, amikor valami megváltozik rajta, vagy a viselkedésében, mert egyáltalán nem akarom, hogy komolyabb baja legyen, inkább lássa orvos. Én persze nem megyek el orvoshoz egy náthával, na de én tudom mérlegelni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!