Miért mindig az orvos? Miért fontosabb sok embernek a kutya, mint saját egészsége?
Előre szólok, nekem is nagyon fontos a kutyám egészsége, most nem erre gondolok. Hanem ha valaki feltesz itt valami e.ü. Kérdést, akár mi is az, küldenék orvoshoz. Pl. a kutyámnak kicsit begyulladt a szeme a portól, kérdeztem, jó e rá a kamilla tea, és a septosyl kenőcs. Nem, rögtön vigyem orvoshoz! Ezt húsvét este kicsit nehéz lett volna, gondoltam várok egy napot. 3 nap alatt teljesen helyrehoztam itthon, a napi 4x- i kezléssel. Emberek, ti ha már kicit piros a szemetek, rögtön mentek orvoshoz? Ha kicsit elvakarsz magadon egy sebet, máris mész? Nem próbálod meg otthon kezelni, ha nem súlyos?
Mégegyszer: én itt a nem súlyos dolgokra gondoltam, hanem olyanra, amit pl magadnak otthon is tudsz kezelni. És nem az olyan kérdésekre, ahol a kutya már a halálán van, vagy azon lesz, ha nem megy rögtön orvoshoz, erre én is elküldöm orvoshoz. És ha látom, hogy nem javul, akkor is. Hanem a kis egyszerű dolgokra, ami nem mehet át súlyos fertőzésbe pl.
Szia!
Azér kissé sarkosan fogalmaztál:) Bár a saját kérdésedet alant már meg is válaszoltad:)
Tehát elmondom, hogy én hogy állok ehhez a kérdéshez csak saját tapasztalat alapján.
Az emberek egy része első kutyás, vagyis mindig vannak és egyre többen olyanok akik életük első kutyájával indulnak az életnek.
Az én kutyám 2 éves és bizony nálam is úgy indult, hogy minden nyavajával orvoshoz rohangáltam. Természetesen rövid idő alatt kitapasztaltam, hogy mi az amivel valóban el kell menni és mi az amit otthon szépen meg tudok tenni. Pl. szemproblémák miatt nem járunk, a fülét már nem pucolgatom 3 naponta, de sajnos van olyan bőrprobléma amivel hosszú ideig kellett kezelésre járnunk.
Az ember idővel megtanulja, hogy hogy tegyen.
Másrészt vannak azok a kutyások, akik kis túlzással akkor sem mennek orvoshoz, ha a kutyája "félhótt", talán mérgett evett, stb. és szépen nyugodtan leül ide és kérdezősködik, ahelyett, hogy telefonon hívna egy orvost és attól kérne szakmai segítséget:(
A másik dolog, miszerint fontosabb a kutya egészsége mint a sajátom? Hát tudod, ez a felelősséggel kezdődik.
Ha valaki iránt felelőséget érzel akkor igenis - ha indokolt el fogsz menni orvoshoz - mert ez a TE FELELŐSÉGED, hogy megtedd! Nem várhatod a kutyádtól, hogy magától meggyógyuljon! Ebben az olvasatban ugyan ez vonatkozik egy gyerekre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!