Normális, hogy egy kutyakiállításon minden kutya, fajtától függetlenül, örül az idegenek simogatásának?
Aki odamegy, az szereti a kutyákat és tudja, hogy mit szabad adni és mit nem.
A kutyák pedig jól meg vannak nevelve, és az ottani emberek sem úgy közelednek hozzájuk, hogy a kutya esetleg ellenségként kezelje. Az én kutyám is simán hagyja hogy idegenek simogassák, kivéve, ha ellenséges neki az illető. Kiválóan megérzi hogy kinek hagyhatja és kinek nem. :)
Nekem az egyik kutyám nem örül neki. Hagynia kell, de az örömtől távol áll ilyenkor. :) Kutyakiállításra jól szocializált kutyával szoktunk járni (természetesen kivételek mindenhol vannak), és már kiskoruktól szoktatva vannak hozzá.
Az etetéshez nem tudok hozzászólni, az enyémet még nem próbálta senki etetni.
a simogatást azért engedik,mert pl a bíró is végig simogatja,tapogatja a kutyát és minden helyen más a bíró,de szinte követelmény ,hogy egy kiállításra járó kutya engedelmes és jól szocializált legyen (nem haraphatja meg a bírót stb)
mondjuk ha én kiállításra járnék azért ,hogy etessék a kutyáimat azt nem engedném kivéve ha ismerem az illetőt..
nem minden fajta...!
a karakán fajták (közép-ázsiai, kaukázusi, és társaik) esetében még a standard is írja, hogy a fajta idegenekkel szemben vad, harapós. nyilván nem várják el, hogy pont a kiállításra járó kutyák, akikkel elvileg fenntartják a fajta minőségét, pont a standardtól szögesen eltérően viselkedjenek... ezeket a kutyákat általában félreeső helyen tartják a bírálatokig, vagy erős láncon, vagy masszív ketrecben, és sokan a ringig is szájkosárral viszik őket.
a végigtapogatást pedig meg lehet oldani úgy, hogy a gazda határozottan maga felé fordítja a kutya fejét (de általában ennyit ők is el szoktak viselni).
sajnos a balesetek is főleg ezekkel a fajtákkal történnek, amikor gondatlanok gazdák, vagy épp sz@rnak a többi kiállítóra...
Egyetértek az első válaszadóval.De azt is hozzá tenném,hogy a kutyák ott nagyon stresszesek az alábbiak miatt:
-sok kutya van ott
-sok szag kering a levegőben
-emberekkel van körülvéve
Ezek itt mind ingerlik a kutyát.A simogatás jó érzés,az ennivaló ott meg finom.Az eltereli a figyelmét a dolgokról,és megnyugtatja.Gondolj csak bele.Ha akkora nyüzsgés volna,és stresszelnél mi nyugtatna meg?Engem ha megsimogatnának és megnyugtatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!