Túl idős a tanuláshoz? Mi a véleményetek?
Sok válaszban láttam, hogy már egy egyéves kutyát is idősnek találnak ahhoz, hogy beírassák kutyaiskolába. Én ezzel nem értek egyet.
Az a véleményem, hogy egy kutya valóban kölyökkorában a legfogékonyabb, és akkor célszerű nevelni, de szerintem a kutya lehet akárhány éves, akkor is szívesen és gyorsan fog tanulni.
Van egy 10 hónapod német juhászom, kb. egy hónapja járatom iskolába, és totál kétségbe voltam esve, hogy 'úristen, biztos elkéstünk, és hogy most mi lesz', de az oktató megnyugtatott, hogy semmivel nem vagyunk elkésve, bőven helyre lehet még hozni azokat a hiányosságokat is, amiket már kölyökkorban célszerű lett volna megtanítani neki.
Nektek mi a véleményetek erről? Szerintetek mikortól idős egy kutya a tanuláshoz? Vagy szerintetek is bármikor tanulhat új dolgokat?
Köszönöm a válaszokat.
19/L
Szerintem egy kutya semmikor nem idős a tanuláshoz. Egy 10 éves kutya is ugyan úgy meg tudja tanulni az alap dolgokat mint ha egy kölyökkel tanítanák. Igaz, egy 10 éves kutyának már több időbe telik a tanulás vagy többször kell vele megcsinálni egyes gyakorlatokat mire megtanulja de ugyan úgy taníthatók. Nyílván azt azért egy ilyen korú kutyától csodát se várjunk....
Legidősebb kutyánk most 6 éves de ugyan úgy fogékony az új feladatokra, gyakorlatok. Ugyan úgy meg lehet neki tanítani.
Amúgy a 10 hónapos kutyáddal még egyáltalán nem voltál elkésve.
Egyetértek veletek, türelemmel és kitartással bármit el lehet érni, bármelyik kutyánál, legyen az bármennyi idős.
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!