Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám rendszeresen szétszed...

A kutyám rendszeresen szétszed napi legalább két sünit. Tiszta vér a szája, nem érdekli, hogy szúrja. Lehet valami baja tőle?

Figyelt kérdés
2009. jún. 21. 07:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Jobb nem kockáztatni!

A természetvédelmi hatóság mondhatja azt,hogy az ingatlan tulajdonosának kötelessége,hogy ilyesmit megakadályozzon.

Na és tényleg igaz,hogy a sünik tele vannak élősködővel,nálam is volt már rehabon süni,első volt mindig a külső/belső élősködők eltávolítása.

2009. jún. 21. 19:26
 22/26 anonim ***** válasza:
66%
szerintem minden kutya sünizik, valamelyik szétszedi valamelyik nem, végtére ragadozók. az enyém csak ugatja (még a végén meghurcolnak hogy szegény süni megsüketül..) amúgy szerintem a farkasok is így vannak a sünökkel.
2009. jún. 21. 20:18
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen,csak éppena farkassal ellentétben a kutyának gazdáj van,akinek az a dolga,hogy kontrollálja az eb viselkedését.

Minden kutyát meg lehet nevelni,csak sokan lusták rá.

2009. jún. 21. 20:28
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Na, ahogy itt olvasom a hozzászólásokat kaptál Te hideget, meleget bőven. Az viszont tény, hogy a sün védett állat, és ha valamelyik "jóindulatú" honfitársad feljelent bizony csúnyán megbüntethetnek. Nem tudom mit tanácsoljak, mert a kerítés alját körbebetonozni sem egyszerű, a költségéről nem is beszélve. Na meg a sünök hihetetlenül pici helyen át tudnak bújni. A testük valójában elég kicsi. A tüskéik miatt nagyobbnak tűnnek. A kutyust kellene valahogy megnevelni, de ehhez én nem értek. Azt tanácsolom, hogy keress egy kutyakiképzőt, neki a munkájából kifolyólag erre is tudnia kell a választ.
2009. jún. 22. 08:47
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám is megőrült a süniktől, de leszoktattuk róla. Tavaly novemberben kiásott egy sünit, akinek már éppen aludni kellett volna(téli álom). Elvettem előle és bevittük a lakásba egy dobozba, kapott szalmát, meg kaját. 5 napig velünk lakott sünőke, aztán miután jól kajált, az állatorvosunk elintézte, hogy bevegye a Budakeszi Vadaspark. Most már van chipje is és gyakran meglátogatjuk a gyerekekkel. A 3. napon már nem is foglalkozott vele a kutyám, azóta is ugat, ha sünit talál, de már nem bántja.

Szóval ez a találkozás jót tett neki.

2009. jún. 22. 10:37
 26/26 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:

Sajnos lehet! Nekem volt egy boxerem, akit megfertőzött a "szétszaggatott" süni. Gondolom evett belőle. Nagyon sajnáltam a kicsi állatot, de éppen nem voltunk otthon. Másra volt bízva a kutyus, ez pedig éjjel történt.

Na, szóval a kutyus antibiotikumokat kapott, mert hányt, és nem evett. Rendbe jött. De egy hétbe telt az egész.

2009. jún. 24. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!