Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám rendszeresen szétszed...

A kutyám rendszeresen szétszed napi legalább két sünit. Tiszta vér a szája, nem érdekli, hogy szúrja. Lehet valami baja tőle?

Figyelt kérdés
2009. jún. 21. 07:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%
Mièrt nem pròbàlsz meg Te tartani egy sunit a kezedben, ès ùgy megtanìtani, hogy nem szabad? lerakod a sunit a foldre, de a kutyàt nem engeded oda. Megfenyìted. Elobb-utòbb megtanulnà! Nekem cicàval sikerult!
2009. jún. 21. 08:20
 12/26 A kérdező kommentje:
Na, ez pl. egy hasznos ötlet, köszönöm szépen! :) Meg fogom próbálni!
2009. jún. 21. 08:23
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
A mi spániellünk meg madarakat szokott szétszedni.Most hogy jó idő van kiraktam hozzá a pintyemet(kalickában).Vele nem csinált semmit ,sőt a közelébe se akart menni.Szóval próbáld valahogy hozzá szoktatni a sünikhez.
2009. jún. 21. 08:48
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

ha ennyire nem figyel rád,amikor mozog valami a területén,akkor nem ismer el falkavezérnek..ezt ajánlom eleolvasásra:

[link]

egy idézet belőle:

Vajon miért van az, hogy a kutya otthon olyan szépen hallgat a gazdira, és aztán egy idegen, új ingerekkel teli környezetben nem engedelmeskedik, hanem megy a saját feje után? Az ok ugyanaz... Otthon, amikor minden rendben van, amikor nem érheti támadás a falkát, nem kell a terep felderítésével foglalkoznia, nem kell élelem után kutatnia, akkor az engedelmességi gyakorlatozás egy kellemes játéknak felel meg a falka többi tagjával. Idegen környezetben azonban felerősödik, hogy neki kell figyelnie az új területre, felmérnie a veszélyeket, döntenie a helyzetekben, ezért nem is foglalkozik az "alatta" lévő tagok "zaklatásával" (gyere ide, ülj le...) És amúgy is! Miért kéne egy rangban lejjebb elhelyezkedő tagnak engedelmeskednie?! Ha viszont a kapcsolat rendben van, akkor tudja, hogy minden parancs azért érkezik a vezértől, hogy képesek legyenek együtt megvédeni a falkát, és neki annyi a feladata, hogy kétely nélkül teljesítse azokat.

2009. jún. 21. 10:49
 15/26 A kérdező kommentje:
Pont ma olvastam el ezt. El is mentettem, úgyhogy elkezdem a nevelését. Bár nem hiszem, hogy ettől a sündisznók biztonságban lesznek. :) Mert nem tudok folyton ott állni és lesni, hogy mikor téved be egy süni az udvarra. Viszont azt a dolgot, hogy kézbe veszem, és úgy mutatom meg neki, meg fogom próbálni...
2009. jún. 21. 10:59
 16/26 anonim válasza:
74%
Én hallottam már olyat is, hogy egy házaspár befogadott egy sünt, és hetekig náluk volt, majd elpusztult,és hozzáértek stb.És elvitték megvizsgáltatni mi volt a baja, és veszett volt.Az egész családot be kellett oltani.Ha nem viszik el, lehet, hogy már nem is élnének, mert állandóan érintkeztek a sünivel.Szóval vigyázz nagyon a kutyádra, mert a sünök az erdőkket járják, és gondolom a rókáktól eredthetett, vagy nem tudom mitől lett veszett.De jobb félni mint megijedni alapon.
2009. jún. 21. 12:21
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg az a megoldás,hogy ahol bejárnak a sünik,lezárjátok rendesen.

Mi az,hogy a kutya szétszedi azt,mivel elzárjátok a kerítésen lévő rést?Nehogy már azt csináljon,amit ő akar!

Nem mellesleg nagyon csúnyán (és teszem hozzá,jogosan!)megbüntethetnek titeket természetkárosításért,ugyanis van ilyen kategória,és beletartozik védett állatok pusztítása.

Az meg senkit nem fog érdekelni,hogy a kutyátok csinálja,ti vagytok a felelősek mindenért,amit csinál.

Ha egyszer tényleg veszett állattal találkozik(bemehet akár róka is,ismerősömékhez kerítésen át ugrott be a veszett róka)két dolog lehet:vagy azonnal kiirtják a kutyádat(veszett állattal való marakodás esetén oltott kutyánál is ez az előírás)vagy 90 napig megfigyelik egy sintértelepen zárt helyen,ami sem a kutya egészségének,sem a pénztárcátoknak nem fog jót tenni.Ez oltott kutyára vonatkozik,oltatlant azonnal leölik.

2009. jún. 21. 12:33
 18/26 A kérdező kommentje:
Hát ez komoly... Nem gondoltam, hogy eljön az idő, amikor körbe kell betonozni a kertet... Remélem, hogy nem kapott el semmit a kutya. Utánanézek a veszettség tüneteinek. Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy emiatt elővennének minket. Mit tehetünk mi arról, hogy a sün állandóan betéved hozzánk, a kutyának meg működik a vadászösztöne?
2009. jún. 21. 14:04
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
az enyém is talál és befogadott keverék és ugyan ilyen kis butus:D 1szer mikor sétálni vittem kirántotta a pórázt a kezemből elszaladt aztán mire utolértem 1 fácánt szedett szét(de a sünikéket is előszeretettel szedi szét....XD)sőt már vakondot is fogott.....ettől egyépként nemlesz baja de különben sem tudsz vele semmit csinálni
2009. jún. 21. 17:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
A süni tényleg vészélyes a kutyára, nemcsak a tüske hanem mert tele van élősködővel, bolha, kullancs stb. Terjesztheti a veszettséget, bár ez ritka, de van kockázata. Nem tudom milyen e kerítésetek, de nem lehe betunkerítést csinállni mindenhol. Meg lehet próbálni azt, hogy körbe kb fél méteres magasságig áthatolhatatlanná teszed a kerítést. Nem tudom hogy megbüntetnek-e mert megevett egy sünit, de szerintem ha az eber házába berepül egy rigó és a macska megeszi akkor nem ő a hibás. (a természet rendje)
2009. jún. 21. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!