Mit csináljak a Rottweileremmel?
Nekünk egy amstaffunk (is) van. Na ő az aki bárkit beenged és még örül is neki. Nekünk nincs ezzel bajunk, inkább ilyen legyen, mint hogy úgy kelljen lecincálni másokról. Viszont a héten jöttek vízórát cserélni hozzánk, ilyenkor be szoktam zárni a szoba kennelbe (különben egyfolytában bújna a szakik ölébe, hogy simizzék). Szóval most is bevittem a helyére, ne legyen útban. Az egyik pasi bejött utánam a fürdőbe (mutattam hol a vízóra), majd csattanás hallatszott (levert egy polcot és a lábamra esett) én meg feljajjdultam. A kutyánk, aki soha ok nélkül meg sem nyikkan, elkezdett morogni és ki akart jönni. Persze odamentem hozzá, rászóltam, hogy fejezze be a cirkuszt.
Ő is 11 hónapos, de helyén van az esze. Tudom, hogy ha kell számíthatunk rá, de csak úgy nem fog megugatni/morogni senkit. Szóval inkább örüljetek, hogy tudja hol a helye a falkában és ha a gazdi otthon van nem neki kell megvédenie a területet (mert ugye más a jelzés, meg az is ha ő akarja kezelni a "betolakodót").
Tanítani lehet és érdemes is, de "hamissá" tenni, meg direkt megvadítani fölösleges és rossz is neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!