Kullancs kérdés!?
Ma találtam a kutyusom szeme felett egy kullancsot. Már többször volt benne a 3 év alatt, de mindig sikerült jól kiszednem.
Ma viszont amit észre vettem, elég kicsi volt. Nem szívta még meg magát rendesen. Nem tudtam jól "megfogni". Sajnos, ahogy próbáltam kiszedni, beleszakadt :(( Most mit csináljak? Holnap elvigyem állatorvoshoz?
Szia!
Emiatt nem kell, a beszakadt fej ki fog lökődni, nem kell piszkálni, és a fej önmagában már nem jelent veszélyt.
De nagyon javasolt a kullancs elleni védekezés, tehetsz a kutyádra nyakörvet, spot ont, mondjuk emiatt elnézhetnél az állatorvoshoz, ő segíthet választani.
Érdemes befekteteni erre pénzt, nagyon sok sz@rt összeszedhetnek a kutyák ezektől az élösködőktől.
ma 22:37
Minek vigye azonnal? Még nem is kezdett el szívni. Az orvos csak a már megtörtént fertőzést tudja kimutatni a labor eredményben.
A cseppek is úgy működnek, hogy a befúródott kullancsot ölik meg. Mivel Te valószínűleg korán észre vetted, az még csak akkor fúrta befelé magát. Olyankor nehéz még kiszedni, és nem is fertőz. A helyét betadinnal kezeld le.
Lehet, egy kis ideig piros , pattanás szerű lesz a helye. De el fog múlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!