Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » KULLANCS KÉRDÉS? SÜRGŐS!

KULLANCS KÉRDÉS? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés

Tegnap a kutyám szeme alól egy teleszívott kullancsot szedtem ki.

Kiszedtem egy határozott mozdulattal.Ki is jött rendesen,majd lefertőtlenítettem.A helye viszont kicsit göbös maradt.Nem piros,meg semmi.A kutya eddig jól van.A kérdésem az lenne,hogy ezt a puklit megmutassam az állatorvosnak?vagy el fog múlni.????

2011. máj. 20. 14:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, nem lesz semmi baj.

Jó, hogy lefertőtlenítetted. :) Még párszor le is lehet nyugodtan. Ha a kutyus bágyadt, nem eszik, a vizelete barna, akkor kell sürgősen állatorvost hívni hozzá.

2011. máj. 20. 14:23
 2/13 anonim ***** válasza:

De az elsö válszoló esetében viszon azonnal. Ha bágyadt, és nem eszik. Elsö nap...

(R.I.P. "kiskutyám") :'(

2011. máj. 20. 14:24
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!Csak már ez a pukli is úgy megijeszt!!!húú
2011. máj. 20. 14:24
 4/13 Ninna ♥ ***** válasza:
Szerintem a feje benne maradhatott, azzal nem kell semmit csinálnod, ki fog jönni elvileg, bár még sohasem találkoztam beszakadt kullancsfejjel. Fertőtleníteni többször is lefertőtlenítheted akár naponta többször is, az jót tesz neki mindenképpen. A kutyust 5 napig figyelni kell három szempontból: kedv - jól van-e, ugyanúgy labdázik, játszik, stb, nincs hangulatbeli változása ; vizelet - a jó vizelet sárga, ha ennél sötétebbet vagy barnát látsz rögtön orvos! ; és a búbját is kéne figyelni.
2011. máj. 20. 14:33
 5/13 A kérdező kommentje:

A feje tuti,hogy kijött!

Figyelni fogom!!Köszi

2011. máj. 20. 14:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Nincs semmi baj! Az csak a kullancs helye, az egy idő után elmúlik. :)
2011. máj. 20. 14:40
 7/13 anonim ***** válasza:
majd elmúlik
2011. máj. 20. 14:43
 8/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok..

A mi kutyánk lassan két éve, hogy babéziás lett. Teli szívott kullancsot szedtem ki belőle, a nyakán volt hátul. Ha jól emlékszem rá két napra lett rosszul. Csak görnyedt, nem avett, alig ivott. Aztán néztem a pisijét, egy fehér papírzsepit mártottam bele, sötétbarna volt.. Nagyon megijedtem. Azonnal hívtam az orvost, de csak este tudott jönni, mert messzire hívták, más meg nincs itt a környéken. Nem kívánom senkinek azt az érzést, amit aznap délután éreztem. Egy berni kutyusról van szó, aki nálunk családtag.., de szerencsére idejében kapta még így is meg a szurikat, nem lett vele semmi gond. Hiába a drága kullancsriasztó szerek..

Amúgy nem minden kullancs fertőzött. Reméelm minden rendben lesz a kutyusoddal! :)

2011. máj. 20. 15:21
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem akarok senkit rémiszteni,de az én kutyáim már voltak sajnos babéziásak,és a komolyabb tüneteket egyik se produkálta. Még láz se volt, de rutin vizsgálatnál kértünk ultrahangot és már a lépe meg volt nagyobbodva,3 napos injekció kúra, doki szerint 4 napja lehetett fertőzött.A helyedbe én ha nem is produkál nagyobb gondot, elvinném dokihoz, egy ultrahangra 4-5 nap múlva. Mérd meg a lázát is nyugodtan ennyi idő után!

Mikulás reggelén vesztettem el a 2 éves kutyámat, előtte egy évvel volt babéziás,kikezelték, semmi tünete nem volt aztán decemberbe másnap nem kelt fel. Rohantunk a többivel kivizsgálásra, akkor a másikról is kiderült hogy babéziás,akkroa szökött fel a láza, de előtte játszott vacsorázott....Amennyni kutya annyi féleképpen jön ki a tünet.

2011. máj. 20. 17:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd el dokihoz,és kérj egy imizol-szurit. Baja nem lesz,ha felesleges,de ha meg babéziás,akkor még a tünetek jelentkezése előtt elkaphatjátok. Az én kutyámnál pl. alig volt jele,mire észrevettük,késő volt.
2011. máj. 20. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!