Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » KULLANCS KÉRDÉS? SÜRGŐS!

KULLANCS KÉRDÉS? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés

Tegnap a kutyám szeme alól egy teleszívott kullancsot szedtem ki.

Kiszedtem egy határozott mozdulattal.Ki is jött rendesen,majd lefertőtlenítettem.A helye viszont kicsit göbös maradt.Nem piros,meg semmi.A kutya eddig jól van.A kérdésem az lenne,hogy ezt a puklit megmutassam az állatorvosnak?vagy el fog múlni.????

2011. máj. 20. 14:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Szerintem vidd el dokihoz,és kérj egy imizol-szurit. Baja nem lesz"

Nem kötekedni akarok, de ez nem így van. Kérdezz egy állatorvost meg. Nem árt tudni, hogy az imizol kellemetlen bőr és idegrendszeri mellékhatása, valamint májkárosító hatása is van. És van, hogy infúziót is adnak, ez az állapot súlyosságától függ, no meg az antibiotikum sem maradhat el. Tehát, ha nem beteg a kutya, igenis felesleges az imizol.

2011. máj. 20. 19:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Nálunk az a szokás,hogy ha kullancs csípi a kutyát,rögtön megy az imizol. Így elkerülhető az infúzió,mert még a komoly károsodások előtt beavatkozUnk. Erre azért tértünk rá,mert párszor már láttunk extra gyors lefolyású babéziát,ahol a kutya reggel még evett, éjjel pedig halott volt.
2011. máj. 20. 22:16
 13/13 anonim ***** válasza:
A büdi életbe, nincs semmi baja. Kutyánkba is mindig megy kullancs, erdő mellett lakunk.. kiszedjük, és marad hely, ami 2-3 nap múlva elmúlik. :)
2011. máj. 20. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!