Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma ivartalanitottak a kutyamat...

Ma ivartalanitottak a kutyamat. Miutan felebred vajon hogy fog viselkedni, lesznek-e nagy fajdalmai? Mit adhatok enni, ha egyaltalan fog enni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 19. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Mire kell számítanom a műtét után?

Amire a kutya teljes ébredéséig oda kell figyelnie :

Száraz, meleg helyen legyen.

Fontos, hogy a padlón helyezze el, nehogy leessen a fotelből, ágyról ébredezés közben.

Ne legyen előtte víz vagy eleség a félrenyelés kockázata miatt.

Amire a kutya tejes ébredéséig számíthat:

Nyüszögés

Remegés, nyálzás

Enyhe hányás, öklendezés

Támolygás, elesés

Ezek a tünetek mind az altatószer hatására alakulnak ki, a nyüszögés inkább az ijedtség jele, semmint a fájdalomé.

Amire a varratszedésig oda kell figyelnie:

A seb lehetőség szerint ne szennyeződjön. Naponta egyszer-kétszer tanácsos higított Betadine oldattal lemosni a sebet és környékét.

Nagyon fontos, hogy a kutya ne nyalogassa a sebet. Ennek elkerülésére gyakran szükséges védőgallért tenni a kutyára. Ne ijedjen meg, ha a gallér kezdetben zavarja a kutyát, szinte mindegyikük egy-két napon belül megszokja.

Amire a varratszedésig számíthat:

A műtétet követő napon még bágyadtság, étvágytalanság előfordulhat. Amennyiben ez nem múlik el, kérjük telefonáljon, hogy megbeszélhessük a további teendőket.

A műtéttel egyidőben egy 24 órás hatású fájdalomcsillapítót adunk a kutyának. Szükséges lehet még két-három napig folytatni a fájdalomcsillapítók adagolását.

Reméljük választ tudtunk adni kérdéseire az ivartalanítással kapcsolatban. Ha kétségei vannak, kérjük keresse fel rendelőnket, ahol szívesen nyújtunk további tájékoztatást.

Forrás : [link]

2012. ápr. 19. 15:34
 2/10 anonim ***** válasza:
ha felébred nagyon kótyagos lesz,folyamatos felügyelet kell majd neki! Enni-inni ne adj neki addig míg teljesen éber nem lesz! Én az nap csak késő este ittattam meg,enni nem is adtam neki! Miénk nem volt sokáig rosszul, este már játszani akart:) Tölcsért kellett ráraknunk mert mindig nyaldosni akarta a sebét,gondolom hát fájt neki azért picit! Ha bekakil,bepisil ne ijedj meg csak nem zárnak ilyenkor az izmai,nem tudja visszatartani! Én egy napra kiraktam pelenkánt,aznap nem vittem le sétálni,csak másnap! Azt hiszem ennyi,nagyon vigyázz rá!
2012. ápr. 19. 15:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Ma már ne adj neki enni, inni se nagyon, mert félre nyelhet. De holnaptól már ehet, ugyanazt mint szokott. Mondjuk adhatsz neki egy kis húslevest, vagy egy kis joghurtot, mert elő szokott fordulni, hogy a vágás és a varratok miatt nem mer kakilni, és jobb, ha egy kicsit híg a széklete.

Biztos nem lesz olyan mozgékony 1-2 napig, szóval a séták csak olyan hosszúak legyenek, hogy pisi-kaki, aztán vidd is föl.

2012. ápr. 19. 15:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom valaszaitokat. Minden benne volt,ami erdekelt.
2012. ápr. 19. 15:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Inni lehet neki adni, mivel rohadt szomjas lesz, mert kb. 13-14 órája biztos nem ivott. Enni csak másnap kapjon.
2012. ápr. 19. 15:53
 6/10 A kérdező kommentje:
koszonom szepen
2012. ápr. 19. 16:13
 7/10 anonim ***** válasza:
és nagyon fontos, hogy meleg helyen legyen, mert az altatás miatt nem tudja szabályozni a hőmérsékletét. Szegény kutya, remélem hamar rendbejön.
2012. ápr. 19. 21:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Miért lenne szegény? Enyémnek szinte meg se kottyant,mondom már este játszani akart meg menni mindenhova,nem bírt a seggén megmaradni:)) Másnapra már el is felejtette hogy mi volt előző nap!
2012. ápr. 19. 21:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Miért nem az? Egy műtéten esett át, és lesznek fájdalmai. Igenis sajnálom.
2012. ápr. 20. 06:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Estere felebredt, kikerezett pisilni, kakilni. Aztan visszafekudt, es ejjel ketszer is hanyt. Ma reggel megint kikerezett az udvarra, de nagyon kedvetlen, ivott vizet es lefekudt, de mar nem akart bentmaradni a melegben, hanem kint a szenaban fekszik. Maradhat-e vajon ott vagy feltetlenul hozzam be a hazba?
2012. ápr. 20. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!