Te ezt sértőnek találnád? Egyáltalán illik ilyet kérni?
Vasárnap a férjem születésnapjára jön hozzánk pár rokon. Az egyik, mindenhova viszi a kutyáját, és meg szeretném kérni, hogy ne hozza. A kutya nagyon problémás, és a saját kutyánkat folyamatosan ledominálja, és már többször meg is támadta.
Járok vele kutyasuliba, és ott is világosan elmondták, hogy nem a legjobb ötlet egy olyan kutyával egy légtérben hagyni aki folyton piszkálja, mert nagyon félős, és ezzel még jobban félne a többi kutyától.
Még mielőtt valaki nekem esne, hogy elrontottam a kutyát, elmondom, hogy menhelyi és már dolgozunk rajta.
Most szeretnénk, hogy ne hozzák a kutyájukat ez miatt és az miatt is, mert néha még minket sem enged elmenni egyik szobából a másikba!
Illik ilyet kérni? Ti nem éreznétek sértőnek?
Ne vedd ennyire szívedre a témát. A TE házadba azt engedsz be, akit akarsz. Ennyi!
Nekünk is van ilyen rokon, hordják az idegbeteg spánielt(nem általánosítás, tényleg az) mindenhova magukkal. Én meg mondtam, elhozhatják, de az udvaron marad a 2 rottimmal!:-) Nem hozták el.
Köszönöm a gyors válaszokat!:)
Sajnos ő úgy gondolja, hogy a kutyája tökéletesen viselkedik, és csak játszik.
Megpróbálom akkor elmondani neki:)
Mond hogy most fertőző betegsége van a kutyádnak,és más kutya elkaphatja ,vagy vmi:-D
de az igazat is mondhatod,hogy félös a kutya és rehabilitálni kell,de az ö kutyájuk ront a helyzeten,amugy én tuti megmondanám neki az igazat..
Mivel Ti vagytok házigazdák, a vendégnek illene megkérdeznie, hogy viheti-e a kutyáját. Ti pedig természetesen mondhatjátok, hogy "Figyelj, a kutyánk nagyon félős, most van a terápiája, amelyben a Ti kicsit rámenős kutyátok hátráltatná, ezért most kérlek, ne hozzátok! Köszönöm"
Nekem is volt már egyszer, hogy rászóltam kutyás ismerősömnek, hogy fogja már meg a kutyáját a kertben, mert össze-vissza kakált, a kutyám házát pisilte le, elvette a csontját...a kertünk nem egy gyepszőnyeggel borított mintaudvar, tényleg beton és ugar :D de azért ne pisiljék össze a kutyaházat és vegyék el a kutyám jogosan féltett csontját holmi betolakodók :)
Tavaly nagyon égett a pofámról a bőr Argos miatt :((( Megismertünk egy kutyást és hazakísértük őket. Természetesen nem engedtem a kertben jelölgetni, házfalat, autót pisilni, főleg, mivel a háziaknak 3 szukájuk van. Bent a lakásban Argos kiszúrta a spéci kutya fekhelyet tele játékokkal és belefeküdt. Gazdi mondta, hogy nem baj. Igen ám, de odament a kölyök kutya, akivel Argos korábban jókat játszott, és el akarta venni a saját játékát a saját ágyában az "idegen" kutyától, Argos meg csúnyán nekiment :O Argos nagyon kikapott, a szoba közepére száműzve kellett néznie 1 órán keresztül, ahogy a többi kutyával játszunk...
Egyébként azért az túlzás, hogy olyan ember nem jöhet hozzánk, aki fél a kutyától és ezért be kell zárni vagy meg kell kötni...legalábbis szerintem. Pont most hétfőn jött hozzánk a körzeti doki, Argos-t magamhoz hívtam és mondtam, hogy jöjjön be. Mondta, hogy majd akkor, ha a kutyát rögzítem. Ezért megkötöttem. Ez senkinek nem okozott gondot, a kutyának pedig különösen nem :D
Ja, és amikor vidékre utaztam egy hosszú hétvégére, ahol ugye a kutya láncon, kennelben van, jó esetben szabadon az udvaron, megengedték, hogy vigyem a kutyát.
Az előző kistestű kutyát a padlástérben altattam, bár hajnalban kicsit vonyított, semmi gond nem volt vele, naponta többször volt sétáltatva, megjátszatva, aztán elvolt a padlástérben alukálva.
Argos már nehezebb eset, ugye "nagy, ijesztő". Ezért amikor 2 éve lementem 3 napra, ráadásul télen (szerencsére nem volt túl hideg), akkor az első éjszakát a kocsiban töltötte. Semmi kifogása nem volt vele, volt vastag pokróca és könnyen befűtötte magának a kocsit. Naponta 2-szer komolyan lemozgattam agyilag és fizikailag is, aludt.
Második éjjel a fáskamrába csuktuk, ott szétszedett reggelre egy régi fonottkosarat :)
A lényeg, hogy mindig a vendégnek KELL alkalmazkodnia!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!