Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyás szabályok, rendeletek?

Kutyás szabályok, rendeletek?

Figyelt kérdés
Sokféle variáció van arról hogy most mi is van. De ez azért nevetséges hogy milyen módon akarja az állam megfejni mégjobban az embereket mert azért az durva hogy errefelé (székesfehérvár) 50-050 ezer forintig terjedő büntetést szabnak ki ha nincs pórázon a kutyája valakinek ez azért már felháborító. Az is eléggé sz?r hogy ha nincs két zacskó nálam akkor is nevetségesen drága összeget kell fizetni mellesleg ki sem raknak már zacskót így a kutya ürülék mennyisége drasztikusan megnőtt az utcán és ez is gusztustalan. Ráadásul itt nincs még kutya futtató sem és ha lenne is vagy a város szélén lenne vagy nevetségesen kicsi lenne.

2012. ápr. 17. 23:50
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja és még azt hallotam hogy szájkosár kell minden nagytestű kutyára és rövid póráz kell, ha ez igaz akkor eléggé sok lessz az agresszív kutya meg hogyan lehet lefárasztani egy kutyát rövid pórázon és szájkosárban mert az én kutyámmal legalább 8 órát sétafikálhatnék rövid pórázon és csakhamar megőrülne a napi futás adagja nélkül
2012. ápr. 17. 23:58
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

A büntetési tarifákat szinte minden formában emelték.

Zacskót az ember tud venni bőven csomagban és nem is drága.

A futtatóért a kutyásoknak össze kell fogni és az önkormányzatot lehet vegzálni érte.

2012. ápr. 18. 00:36
 3/16 A kérdező kommentje:
Már összefogtunk egy futattóért és tervbe is volt véve de aztán valamiért meggondolták magukat valamiből kifolyólag ami jobb is mert valami nevetségesen kicsi lett volna valahol a francba
2012. ápr. 18. 00:53
 4/16 anonim ***** válasza:

Hol olvastad, hogy ennyi lesz a büntetés és h 2 zacskó kell, h nálad legyen?

Én eddig úgy tudtam, hogy 30eFt-ig büntethetnek, ha nem szeded fel a kakit, de hogy lennie kell nálad 2 zacskónak, erről nem tudok.

Próbáljanak meg megbüntetni azért, mert elengedem a kutyámat. Ha lesz a városnak kutyafuttatója, akkor ok, jogos, de így...

2012. ápr. 18. 10:28
 5/16 anonim ***** válasza:
17%

Egy másik kérdésnél már leírtam, nem vágom a felháborodást, ez nem újkeletű dolog:

41/2010 (II. 26.) Kormányrendelet A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról:

17. § (1) - Belterület közterületén kivéve az ebek futtatására kijelölt területet ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

Tehát 2010 óta van így.

Az 1998. évi XXVII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről pedig kimondja:

5. §

6) A kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani.

Zacskót magadnál tartani nem nagy kunszt. Nálam van erre egy táska, mivel a kutya oltási könyvének is nálam kell lennie (bizony-bizony, az oltásinak nálad kell lennie minden közterületen, mert bármelyik hatóság bármikor ellenőrizheti, ha nicns nálad, akkor elég súlyos bírságot fizetsz. Hogy miért kell ennek így lennie? Ha a kutyád megharap valakit -tudom, senkié se harap, de az ördög meg szólt, h kurtára nem álmos- akkor ott helyben tudnod kell bizonyítani, h rendelkezik a megfelelő immunizációval és az illetőnek nem kell rohannia egy tetanuszért. Amennyiben nem tudod igazolni, úgy téged megbüntetnek a kutyát pedig elviszik egy 14 napos megfigyelsére a várossal szerződésben álló gyepire.) . Egyszerű, kisméretű, vállon átdobós. Belefér a 100-as csomag zacsi(100 Ft-osban 100 db kb 200 Ft körül van) plusz oltási, de simán belemegy még pár cucc.

2012. ápr. 18. 11:26
 6/16 anonim ***** válasza:

Ezt tudtam én is, hogy nem lehet póráz nélkül sétáltatni és fel kell szedni az ürüléket, ezzel nincs is gond.

Ha pl. parkba megyünk, akkor amúgy is viszek egy nagy táskát magammal, amiben a víztől elkezdve minden van, oda több zacskót viszek.

De ha csak sétálni megyünk a városba, nem viszek magammal semmit, hanem 3-4 zacsit betömködök a zsebembe. Ha épp elhasználjuk és a séta végén kapnak el minket, hogy hol a két zacskó, na akkor baromi mérges lennék.

Ez hova van leírva, hogy 2 zacskó kell, hogy legyen ellenőrzésnél?

2012. ápr. 18. 11:36
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

Az sehova. Ilyen nincs egy rendeletben és törvényben sem.

Nekem volt olyan h már épp hazafelé tartottam Ádázzal, az uccsó zacsival szedtem fel kupacot és kidobtam, amikor jött a közteres. Kérdezte h zacskó? Mondtam h az uccsóval szedtem fel a kakit, ott van abban a kukában (rámutattam a kukára) és mondtam h ha nem hisz nekem akkor szedje ki, szagolja meg a szart, aztán a kutyám seggét és döntse el h az övé vagy sem. Otthagyott a picsbe :D

De azóta kínosan ügyelek rá, h minden sétánál legyen nálam alapból 10 zacsi (ha fogy a guriga, akkor azt berakom otthonira és elkezdek egy újat), h tuti ne érjen ilyen baleset. De én már csak ilyen túlbuzgó vagyok :P

2012. ápr. 18. 11:43
 8/16 anonim ***** válasza:
Ja Alexandra, az lemaradt, h oltásinak MINDIG kell nálad lenni. Ha sétálni mentek, ha csak kiültök napozni a ház előtti járdaszegélyre (most csak mondtam valamit), onnantól h közterületre lépsz már nálad kell lennie.
2012. ápr. 18. 11:45
 9/16 anonim ***** válasza:

Akkor ok, akkor viszont nem értem mi ez a 2 zacskós dolog a kérdező részéről...

Én meg lassan már úgy nézek ki, mint egy karácsonyfa.

Utálom a táskákat kutyasétáltatáshoz, így mindent a zsebeimbe tömködök, gondolhatod hogy nézek ki :D (kulcs, telefon, néha cigi, jutalomfalat, zacskók).

Egyszer majdnem pórul jártam én is, igaz nem közterületessel, de elkezdtem aggódni.. 3 zacsi volt nálunk és fél órán belül Joey 3x állt meg kakilni (fosizott is), anyukám fele vettük az irányt és felcsöngettem hozzá, hogy hozzon le zacskót :D

Na, még az oltási könyvet is be kell akkor tömködnöm valahova :D

2012. ápr. 18. 12:08
 10/16 anonim ***** válasza:

Volt olyan sétánk, h Ádi 5 zacsit használt el. De persze képes volt úgy időzíteni, h amint belepottyantottam a zacsit a kukába, már guggolt is le nyomni az újat :D

A másik "nagy kedvencem" a kétzacskós adag. Mikor csak a felét bírom felmarkolni egyszerre :D

2012. ápr. 18. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!