Szerintetek fajtatiszta?
Kaptam a szomszédomtól egy német juhász kutyát aki most 9 hónapos. Vittük állatorvoshoz az állatorvos rögtön a törzs könyvét kérte, mi mondtuk hogy olyan neki nincs és nagyon csodálkozva nézett.
Ha tényleg fajta tiszta azt honnan lehet megtudni?
Mutatok egy pár képet róla:
Válaszokat előre is köszönöm! :)
Ne szívjam mellre?
Igazad van. :)
(De olyan stílus uralkodik néha gyk-n, hogy már szinte szégyellem, hogy tenyésztő vagyok.)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :)
Ma beszéltünk egy állatkórházzal ahol azt mondták nem kell meg várni az 1 éves kort. Így jövőhét péntekre kaptunk időpontot.
További szép napot mindenkinek!!
Nem kell megvárni, persze ezt mondják. DE!!! A mi kan kuvaszunk 8 hónaposan lett ivartalanítva, hatalmas kutya volt már akkor, vastag, erős lábakkal, gyönyörű alkattal! 2 hónap alatt az ivartalanítás után olyan szinten átalakult, mintha nem is ő lenne. Hosszú megnyúlt lábak, szukás fej, nyurga alkat! Lehet lepontozni, de egy nagytestű kan kutyának igenis kell a 2 év, hogy kifejlődjön rendesen, ha ebbe bekavarnak az ivartalanítással, sosem lesz olyan kinézete a kutyának, amilyen lehetett volna. Sokan azért választanak kan kutyát, mert robosztusabbak, nagyobb fejűek, mint az adott fajta szuka egyedei. Mindezt elveszíti egy kan a korai ivartalanítás után. Én nagyon megbántam! Ha valaki felhívta volna a figyelmemet erre, akkor még vártam volna legalább 1 évet.
Nem lepontozni kell, hanem megköszönni, ha valaki olyan tapasztalatokat közöl, amit nem nagyon reklámoznak az interneten ilyen-olyan okok miatt! Ezen információk hiányában igenis meg van vezetve a gazdi, mert nem világosítják fel az állatorvosok, a média, minden következményről az ivartalanítás kapcsán.
Akkor inkább mondjuk vissza az időpontot és várjuk meg azt a kort amit az orvos javasolt? Most nem tudom mit csináljak.
A válaszokat nagyon szépen köszönöm. Mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!