Futtatón kívül hol engedhetem el a kutyámat?
Gondolom sokan láttátok a Híradót.... lakott területen csak pórázzal.
És olyan füves terület, ahol csak padok vannak, se játszó, se semmi más?
Mi a futtatón szoktuk elengedni, erdő melletti tisztás félén (az is olyan kutyafuttató szerűség, vagyis járnak oda kutyások, csak nem mindig). A főút mellett van füves rész végig, ott szoktuk még. Igaz ott van járda is, de a gyerekeket többnyire nem szokták a főút mellé játszani vinni ahol 100al mennek a kocsik.
Szerintem ahol már láttál kutyásokat, hogy sétálnak, vagy kutyákat elengedni, oda nyugodtan mehetsz Te is. Nekünk az a bevett szokás, hogy ahol már láttuk elengedve, ott mi is elengedjük.
Egyébként meg én szinte mindenhol elengedem a kutyám. Igaz nekem kistestű van, de erről pedig az a meglátásom, hogy más kutyát is elengednek tereken is, meg ilyen helyeken akik közel sem olyan neveltek mint az enyém.
Elméletileg SEHOL...ugyanis belterületi közterületen kizárólag pórázzal, vagy még pluszban szájkosárban kell kutyát sétáltatni!
Külterületen meg vagy magántulajdonban vannak a szántók, vagy állami tulajdonban...az erdők-mezők pedig legtöbbször vadászterületek...:(
Engem a rendelet szerint kutyafuttatónak kijelölt helyen figyelmeztettek, hogy "KUTYÁVAL VALÓ GONDATLAN VESZÉLYEZTETÉSÉRT" megbüntethetnek, ha legközelebb is póráz nélkül sétáltatok kutyát. Indoklás: "CSAK A ZÁRT FUTTATÓKBAN LEHET ELENGEDNI"...Mindezt azért, mert egy még neveletlen kölyök amstaff fellökött egy gyereket...Pedig Bp. más kerületeiben van TÁBLÁVAL jelölt NYÍLT futtató HÉV mellett is pl...no comment...Ráadásul, ha a kutyád a zárt, de rosszul kivitelezett futtatóból lelép, akkor MEGBÜNTETHETNEK TÉGED!!! Ez nonszensz...itt Csepelen 2-3 futtató olyan, hogy a kerítés alatt a kistestűek simán ki tudnak bújni...
Én elengedem bárhol, ahol nem látok közterületeseket...annyi, hogy a kerület központi részein rárakom a szájkosarat, és akkor mehet szabadon :)
Little Red azért, mert az a tök rég a vasárnap esti Híradóban lett elmondva. Előtte meg nem járkáltak a közteresek folyamatosan a parkokban. Szoval ez a tök rég nem igazán volt ilyen élesen ellenőrzött...
Ja és kamerák is vannak, azt tudjátok?
öö nem hiszem győri vagyok nem hallottam még ilyen nevet rá:)
De amúgy nem azért..van egy ilyen játékunk,és panelban lakunk:
Ezzel olyan jól le tudom fárasztani a pincsim,olyan jól apportíroz vele,öröm nézni nagyon messze el lehet vele hajítani a labdát ott vele...Most ezt egy 10 nm-es futtatóba hogy csinálnánk?kutyám nézne rám értetlenül hogy mit akarnék azzal? Neki az hangyafing lenne semmi,nagyon nagy a mozgásigénye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!