Örökbefogadnál beteg, vagy öreg kutyát?
Én egy 10 éves keverék kutyát fogadtam örökbe. Antiszociális volt kutyák/emberek irányába, támadott, nagyon sok probléma volt vele, és iszonyatos körülmények közül hoztam el, mentettem meg.
Azóta elvégeztük iskolában az alap és középfokot, szocializálódott kutyák, emberek irányába, és normális kutya-életet él, jelenleg 12 éves. :)
Lényegesen többet kell vele foglalkozni, mint más kutyákkal, ráadásul muszáj érteni is hozzá. Fontos, hogy a kutya sérüléseihez (lelki, testi egyaránt) igazodva tudj bánni vele, hogy azoktól megszabadítsd őt. Ehhez sokkal több idő, energia, türelem kell, mint egy "normális" kutyához, viszont szerintem megéri a fáradtságot, energiát, pénzt mindenképp! :)
Ha ő nem lesz, akkor a következő kutyusom ha lesz, akkor a másik mellé biztos egy mentett, hasonló sorsú/előéletű kutyus lesz.
Én ezeknek a kutyáknak szeretem megadni az élet esélyét, hiszen nekik is kijár.
Csodálatosak ezek a kutyák,rengeteg örömöt tudnak adni.
Ez a különbség kutya,és ember közt,ha egy embert megmentesz,lehet,hogy a hátadba vágja a kést,de a kutyus hűséges lesz,és hálás.Örülök annak,ha minél több állatbarát gazdi van,aki az öreg,beteg kutyát is szereti.
Én hatalmas állatbarát vagyok, de nagy valószínűséggel nem. Mindenem az agility, kutyakiállítások, dogdancing versenyek, szóval nekem a hiperaktív munkakutyák és a show vonalú ebek a favoritok.
Persze nem betegedek bele ha nem törzskönyves a kutyám, menhelyi kutya is jöhet, csak legyen hatalmas energiaigénye és munkakedve.
Kiállításban csak a felvezetés vonz, és ennél meg is maradok egy időre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!