Most értem haza, busszal jöttem, utca elején látom hogy jön szembe velem a kutyám (falun lakunk) alig tudod odajönni hozzám, azt hittem csak fél, mert már többszőr elment, és akkor mindig le volt szidva.. jött utánam végig, mikor engedem be látom hogy alig van magánál.. Csorog a nyála, hátul is folyik belőle minden, a szőre se áll rendesen, és össze van rogyva, alig tud menni, csak néz ki a fejéből, be akart jönni, de nem engedtem be mert különben tiszta hányás, nyál, és egyéb dologgal lenne tele a lakás.. Mit csináljak?! Állatorvoshoz 7 kor tudnánk elvinni, de mivel már több 100.000 forintot elköltöttünk állatorvosra nem nagyon akarnak a szüleim se (15 éves vagyok) A kutya az én felelőségem, anya is sajnálja de őket annyira nem érdekli.. Megmérgezték?! eddig semmi baja nem volt. reggel nem volt itthon, elment gondolom.. (foxi keverék, sokat csavarog) bármit össze szedhetett.. és az sem kizárt hogy valaki megmérgezte.. segítsetek légyszi.. hacsak megnyugtattok vagy valami, de nagyon tanácstalan vagyok.. tisztában vagyok vele hogy lehet elpusztul, ilyen még soha nem volt, pedig nagyon problémás kutyuska.. (lány másfél év körüli..)
nagyon örülök hogy nincs semmi komolyabb baja :) adott neki valami szurit vagy gyógyszert?
2012. ápr. 16. 20:25
32/44 A kérdező kommentje:
nem..ahogy írtam, nem adott neki semmit.. azt mondta jobban lesz, és nem kell neki semmi :) remélem igaza van :D most kiment és alszik, szerintem jobban megviselte az orvos mint a mérgezés :)
2012. ápr. 16. 20:27
33/44 anonim válasza:
Na, vére egy happy end:)
2012. ápr. 16. 20:33
34/44 anonim válasza:
Nagyon örülök, hogy nincs komoly baja, de valamit ki kell találnotok, hogy ne tudjon szökni. Simán elgázolhatják, vagy befogja a sintér, összeverekszik más kutyával...A kerítés mentén kalapálj le vékony vasrudakat, hogy ne tudjon kiásni.
2012. ápr. 16. 20:44
35/44 anonim válasza:
Jaj dejó hogy nem lett semmi baja :)
Nem tudom mennyi a keret, de ha megoldható, csináltassatok beton alapot a kerítésnek. Az alatt nem tud kiásni, és nem is kell kennelbe zárva élnie. Egyébként mennyit jártok sétálni? Mert lehet azért szökik folyton, mert nincs lefárasztva rendesen. Sétáljatok nagyokat, játsszon más kutyákkal, és otthon is foglald le egy kicsit. Labdázás, keresős feladatok, trükktanulás.
101 kutyatrükk
www.scribd.com/doc/32636462/Kutyatrukk
2012. ápr. 16. 21:04
36/44 anonim válasza:
Olyan 2x5 méteresnek kellene lennie, kutyaházzal. Viszont a mindennapi sétaltatás elkéne, ahogy nézem. Legalább mindennap 1 órára eltudnád vinni sétálni?
2012. ápr. 16. 21:09
37/44 A kérdező kommentje:
Őszintén nem sokat sétálunk vele.. elég sokat tanulok, sokszor van hogy 5-kor érek haza, minden nap minimum fél órát játszom vele, és simogatom, de általában több szokott lenni.. meg úgy is tanulok hogy mellettem fekszik és simogatom. :) eléggé be vagyok táblázva plusz órákkal, de akkor mostantól igyekszem többet majd, főleg hogy jön a jó idő ;)) hétvégén szoktunk vele elmenni, több órára túrázni (nem minden hétvégén) de többször volt már hogy valamit kiszagolt, és negyed óra múlva került elő.. amúgy nagyon szófogadó, és okos :) az egész kertet nem tudjuk bebetonozni, mert abba már nem mennek bele szüleim, mivel épp újítjuk fel a házat, meg hozzáépítünk, és nincs rá keret, főleg hogy óriási kertünk van.. azt mondták hogy egy két éven belül lehetséges, de most még nem.. viszont a kennelbe benne vannak.. nagyon szépen köszönöm ;)) igyekszem többet sétáltatni! (a gond hogy a kocsit se bírja nagyon, és mi gyakran megyünk túrázni, de messzebbre.. ma például Bakonyba mentünk, 5 órát sétáltunk, de nem vittük el, mert messze van, és nem bírná a kocsit..) de igyekszem ;))
2012. ápr. 16. 21:20
38/44 A kérdező kommentje:
naponta olyan fél óra megoldható jelenleg, csak az a baj, hogy a környék tele van kutyával, és akkor megbolondul, és nem akar sétálni, hanem csak ugatja őket.. és szerintem nem is örülnének neki, mert az egész falu tőlünk zengene.. de valamit majd kitalálok, tényleg véget kell ennek vetni :)
2012. ápr. 16. 21:23
39/44 anonim válasza:
Őszinte részvétem, nehéz eset a kutyád. Nekem is volt ilyen, sokat kínlódtam vele, de mindig meggyőztem magam arról, hogy nem ő választott engem, hanem én őt. Az enyém puli keverék volt. Ugyanúgy nem lehetett sétáltatni, mint a tiédet, vagy húzott maga után vagy lecövekelt és ugatta az éppen aktuális kutyát. De miért írok múlt időben? Egy gazdálkodó rokonom meglátta nálunk, s kérte, adjuk neki, mert az előző kutyája elpusztult. s most egy hasonlót keres. Fájó szívvel, de odaadtuk. Azóta ő az "udvarmester" a tanyán, s nagyon jól érzi magát. Hát ennyit arról, hogyan válasszunk kutyát.
2012. ápr. 17. 15:26
40/44 anonim válasza:
a kutya a család felelőssége. közös felelősség!
amíg iskolába jársz és a szüleid gyereke vagy addig te meg a kutyád is elsősorban az ő felelősségük(anyagi és erkölcsi is)!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!