Hol lehet találni kant pároztatásra? Hol keressem? Van az
interneten ilyen hely?
ha nem értesz a yorkshire terrierhez akor minek elleted hogy az igazi tenyésztők munkáját nehezítsd?
2009. jún. 19. 22:15
DE még mindig jobb,ha jó kannal fedeztet,mintha a szomszéd yorkiszerű Bodrikáját választaná.
2009. jún. 19. 22:22
Hogy miért rosszindulatúak? Mert közlöd, hogy te egy nem létező külön fajta TENYÉSZTŐJE vagy, közben meg kiderül, azt sem nagyon tudod mi az a tenyésztés, és még háborogsz is, ha valaki nem hisz neked.
2009. jún. 19. 23:35
A yorki standard nem ír méretváltozatokat. Azt írja, hogy 3,1 kg -nál nem lehet több.Aztán leírja milyennek kell lenni a fajtának.
Mivel legalább olyan sokan szaporítják tudatlanul, mint te, bármilyen méretben és formában előfordul. Mennél "ütősebb" egy szöveg, annál többen kattannak rá.
Ilyen a mini yorki is. Valaki kitalálta, hogy miért? Többnyire azért, hogy a "váratlan" tenyésztési eredményét megmagyarázza.
2009. jún. 20. 06:01
25/31 A kérdező kommentje:
ki mondta neked, hogy nem tudom mi az a tenyésztés? ne sértegess már! egy barátom segített elindulni, ő mondta, hogí FCI standart szerint van ez a három méret. ezután hozzátette, hogy az én kutyám a mini kategóriába tartozik. de hogy akkor ezt honnan vette azt nem tudom. és eddig az ő tenyészete és az én tenyészetem voltak társak, mert mind a ketten egyazon fajtákat tenyésztettünk. ezért em tudtam igazán hol lehet találni más tenyészetet, honlapot a neten. és én nem szeretném valami nem szakújságban hirdetett kan kölykeivel kezdeni az egészet. értsétek már meg! léccy... és igen minden rendben, tenyésszmle, törzskönyv, oltások, vizsgálatok stb...
Ok ha komolyan gondolod akkor nézz körül mondjuk az expresszen slandon vagy kiskutya.hu hirdető oldalakon
2009. jún. 20. 20:22
Még egy ötlet:a tenyésztő,akitől a kutyád származik,nem tud kant ajánlani?Pár kiállításra is érdemes lenne elmenned nézelődni,hátha ott tetszik meg valamelyik kan.
2009. jún. 20. 21:44
28/31 A kérdező kommentje:
már én is voltam a tenyésztőnél, és az a baj, hogy ott meg ükszülői szinten rokonságban van a kutyám az övével. azzal amelyik teccik nekem. a többi meg nem nagyon teccik. még az apja szép dehát vele meg...
Sziasztok!
Tényleg nincs mini, extra mini stb..
Ezek a kutyák nem uszkárok ahol vannak méretezések.
Ha tenyésszemlére viszed akkor a bíró megnézi milyen a kutyusod, tenyészthető e. Ezt csak 12 hónapos kortól lehet, és 14 hónapos kortól fedeztethető a szuka és a kan is.
Yorkinál nincsenek előírt szűrések de meglehet csináltatni egy párat a saját megnyugtatásodra. pl: Patella, légcsőszűkület, stb.. Ezek tipikus yorki betegségek amik öröklődhetnek!
Fedezőkan iránt látogass el a [link] oldalra , ha ott nem találsz kant akkor sehol.
2009. jún. 21. 11:46
30/31 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: