Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akiket becsapott egy szaporító...

Akiket becsapott egy szaporító, mit tehetnek?

Figyelt kérdés

Vettünk egy kutyust. Nem vagyunk ismerősek abban a városban ahol laknak, így megbeszéltünk egy találkozót egy kutyafuttatónál. Elhozta a kiskutyát, az oltási könyvét, ápolási útmutatót, és hozott egy törzskönyvet ami nem ahhoz a kutyához tartozott. (az én kutyám kan,a tk egy szukáé volt).

Emailben elkérte a lakcímünket, hogy kiküldi ajánlottan és elsőbbségivel.

Nem jött semmi, az emailemre nem válaszol, a telefonszám meg nem elérhető.

2012. ápr. 16. 10:49
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

A "tenyésztő" azt mondta, hogy a kan kutyusnak a tesójáé a tk, aki szuka.

Lassan 3 hete várjuk.

2012. ápr. 16. 11:31
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is elvsized állatorvoshoz, megnézeted hogy mennyi oltása van, kivizsgáltatod. Beoltatod, megféreghajtatod.

Aztán reménykedsz, hogy az elkövetkező 8-12 évben nagyobb baja nem lesz, amire a gatyád is rámegy.

aztán szereted és így jártál .. ennyi

2012. ápr. 16. 11:41
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Mivel gondolom a szaporítók nem írnak szerződést, így max. majd máskor elgondolkozol honnan veszel kutyát!!!! Egy kutyafuttatónál adta át a kölyköt???Bakker már itt elgondolkodtam volna.... Nem tudom milyen tk-t kaphattál (már ha az), de én is bepróbálkoznék a MEOE-nál, hátha...

Persze szegény kutyus nem tehet semmiről, szeresd és imádkozz, hogy ne legyen semmilyen örökletes betegsége, mivel szaporítótól van nagy rá az esély sajnos!

2012. ápr. 16. 11:44
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Azt is megteheted, hogy a MEOE helyi szervezetéhez besétálsz a TK-vel, elmeséled a sztorit és ők elmondják, hogy mit tudsz tenni. Egyáltalán MEOE TK-t kaptál, vagy valami más szervezet által kiállított származási lapot?
2012. ápr. 16. 12:44
 15/33 anonim ***** válasza:
42%

Én a helyedben írnék a 'tenyésztőnek', vagy felhívnám. Ha hülye indokokat mond, akkor tényleg esélyes, hogy belefutottál egy szaporítóba. Sokkal tisztább lenne a szitu, ha megkeresnéd és nála érdeklődnél.

De itt 'szaporítozzuk', miközben még nem is 100%, hogy az. 3 hete vársz, nem sok az esélye, de lehet, hogy küldeni fogja.

10. voltam.

2012. ápr. 16. 13:17
 16/33 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom a törzskönyvet nem hagyta ott nálad. nem emlékszel azon mi volt a kutyus neve? kennelnév alapján letudod kérni a tenyésztőt. Amugy meg tuti , hogy a te kiskanodnak nincs törzskönyve, különben elvitte volna, és nem mutiba hoz egy másikat. mert az, hogy két tökegyforma szukának véletlenül elcserélik a papirját, előfordul, de egy kant, meg egy szukát már illene megkülönböztetni:)))
2012. ápr. 16. 13:49
 17/33 anonim ***** válasza:
76%
Hát ha vki ezek után még azt gondolja, hogy egy tenyésztő az illető na arról is megvan a véleményem!!!!
2012. ápr. 16. 14:06
 18/33 anonim ***** válasza:
22%
Nem, nem gondolom, hogy az ilyen igazi tenyésztő. De kicsit erősnek tartom azonnal szaporítózni...
2012. ápr. 16. 14:10
 19/33 anonim ***** válasza:
80%
A szaporító onnét kezdve 1000%, hogy egy megbeszélt találkozón adta át a kiskutyát, nem pedig a szülőket megmutatva a tenyészetbe invitálta a kérdezőt. Ennyi. Utcáról csak szaporító árul, tenyésztő sosem.
2012. ápr. 16. 14:23
 20/33 A kérdező kommentje:

A telefonszáma nem elérhető, emailre nem reagál.

Az oltási könyvben benne van a teljes neve, de azzal nem sokra megyek.

Nem nem emlékszem milyen név volt a tk-n, nem is adta a kezembe, csak mikor oda akarta adni, megnézte, mutatta hogy ez rossz tk, mert ez egy szukáé.

2012. ápr. 16. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!