Mit tegyek a kutyám elhízása ellen?
1 éves Pekingi Palotakutyám van. Úgy tudom, 5 kg-nak kellene lennie, de ő 7 kg-os. Mi rontottuk el, tudom, mert kiskora óta a nap minden szakában van előtte kutyatáp, egy egész tállal, amit kb. 3/4-éig ki is szokott enni. Próbáltuk már, hogy napi 2× kap ételt, csak reggel és este rakjuk elé a tálat, de nem vált be. Egész nap nyüszögött és úgymond hisztizett az étel miatt, ott állt, ahol a tálja szokott lenni. Ha akkor sem rakjuk elé, akkor pedig "bosszút áll", megrágja a cipők sarkát, a falat kezdi rágcsálni, vagy épp az egyik fa széket eszi. A mozgása elegendő, kertes házban élünk, ahol el tud futkozni, valamint naponta 2× visszük sétálni 0,5-1,5 órára. (Ez az időnktől függ)
Aki tud valami hatásos módszert, kérem segítsen!
Az én kutyám és ilyen volt, bár a beagle. Sajnos előfordulhat, hogy ez valamilyen veleszületett betegségre utal. Próbáljátok folyamatosan csökkenteni a kajáját, hogy mindig kevesebbet. Hát a bosszú... vannak olyan természetes anyagú sprayk, amiket kiskutyáknak találtak ki, keserűvé teszi azt, amit befújtok vele (pl. ágy lába). A cipőket max. tegyétek el előle. Mást nem tudok javasolni.
Sok szerencsét a kutyushoz :)
Sajnos nincs más megoldás, Nektek kell erősnek lenni. Ha hagyod, hogy mindig kihisztizze a kaját, akkor a helyzet tovább fog romlani.
Napi 2x etetés, és amikor bosszút akar állni, akkor tereld el a figyelmét játékkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!