Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljunk, hogy ne...

Mit csináljunk, hogy ne féljen, apukámtól a kutyus?

Figyelt kérdés
Ez év februárjában lett egy kiskutyánk, tacsi,spániel keverék, nagyon aranyos, és nagyon szeretjük, ő is minket.Pár hónappal ezelőtt volt egy csúnya betegsége, majdnem elpusztult.Apuék falun laknak, és az ottani állatorvostól kértünk segítséget, aki egy injekció kúrát adott neki. Mivel apukám olyan helyen dolgozott, ahol gyakorlata volt az állatok beoltásában, ő adta be neki a szurikat. a kezelés, 4 oltásból állt. Azóta, a kutya rettenetesen fél aputól, pedig apu nagyon kedves hozzá, gyakran odamegy simogatni, de nem használ. folyton bujkál előle, ha apu mellet állok, még hozzám sem jön oda, pedig ő "mentette meg az áletét". Sajnos családi okok miatt, le kellett vinnünk apuékhoz a kutyust, mi városban élünk. Anyuval, nagyon jól kijön, mindig hozzá bújik. Mit lehetne tenni?
2009. jún. 19. 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Játékkal, vagy a pocijának adogatott finom falatokkal lekenyerezhető?

Talán ezt kéne megpróbálni, hogy lássa, ha apud nyúl hozzá, felé az már nem szurit jelent, hanem finom falatot, vagy egy jó, kellemesen kimerítő játékot. Közben pedig többször simogassa meg.

Más ötletem sajnos nincs, legalábbis egyenlőre. Remélem beválik, és tudtam segíteni. Sok sikert!

(Majd írd meg segített e :))

2009. jún. 19. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom hogy ne azt lássa hogy szurit kap,hanem kedvességet úgymond...Szerintem apud próbálja meg rávenni hogy a kezéből egye meg a száraz kutyakaját.Ha elsőre nem akar enni a kézből akkor az a ,,kegyetlen" módszer van,hogy nem ad neki 1 napig enni,és másnap reggel rak a tenyerébe kaját.Úgy már elfogja fogadni mert éhes.Kicsit durva módszer de így kedveltetheti meg apud magát a kutyával.
2009. jún. 19. 18:08
 3/5 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:
Szia! A kutyusok társítanak. Ez azt jelenti, a kutyus gondolkodása szerint: - ez a felnőtt, mármint az édesapád, 4x megszúrt. Nem volt nekem kellemes. Ezért ha meglátja mindig ez jut az eszébe. Én is csak az előttem szólókhoz tudok csatlakozni. Sok sikert! Üdv!
2009. jún. 19. 18:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Természetes módon kell vele foglalkozni , nem kell pátyolgatni, nyugtatgatni. A félelmét akkor tudja legyőzni, ha mindenki azt erősíti benne nincs mitől félnie.

A hiba az, hogy a félő kutyát mindenki simogatja, jaj, szegény titulussal, abban erősíti meg, hogy oka van félni!

Megoldódik ez a dolog, ha mindenki kutya módon foglalkozik vele és nem elesett, gyámoltalan kutyaként foglalkozik vele.

2009. jún. 20. 06:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Sajnos a kutyus apu kezéből nem fogad el semmi ennivalót. Már attól is retteg, ha el kell mennie au mellett, pedig rá se néz. Benti kutyus, folyton anyu lába alatt van, ott érzi magát biztonságban. Ha apu kint van az udvaron, ki sem megy, sokszor úgy kell kitessékelni, pedig kiskirály módon élhetne. Szegénykém, félelmében sokszor ugatja aput.Nincs pátyolgatva, apu sokszor nem is vele foglalkozik, nem is néz rá, de a kutyus, folyamatosan szemmel tartja. Ha már hallja a hangját, elbujik. Ha apu nincs otthon nyugis az élete, olyan, mint egy igazi kiskutya, játszik, ugrál, stb. De ha hall egy autót az utcában, mindjárt figyeli, hogy nem e apu jött haza. nagyon fél tőle, pedig semmi oka nincs rá....sajnálom sokszor szegényt..
2009. jún. 24. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!