Ha Magyarországon már nem engedett a fül és farok vágás, ez arra is vonatkozik mikor a kutyának jobb vágottan?
Pár napja tettem fel ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2855101-mit-c..
És képzeljétek, a kutyám le van mozgatva! Lehet többet mozog, mint itt sok válaszoló kutyája... Nem panelban lakik és nem is egy 6nm-es kennelben, mégis szétveri a farkát! A sebe csak egyre nagyobb lesz, már nagyon bánom hogy kiskorában nem kurtították.
Attól függ.
Elméletileg kölyökkorban tilos lenne vágni(persze csak a szépség miatt felnőtt korban is). De volt már "szerencsém" több olyan kutyához is, akiknek nem volt vágva a farka eredetileg. Több közülük totál szétverte a farkát,állandóan sebes volt, kezelni kellett, fájt a szerencsétlennek. Ezek közül több állatnak is le kellett végül vágni a farkát(orvos javasolta). És ha már így alakult,kiskorban sokkal jobb lett volna nekik. Hogy miért?Mert akkor még jóformán meg sem érezte volna,és hamar gyógyult. Így viszont hónapokig,évekig szenvedett vele,mire egy azért a kiskori vágásnál jóval komolyabb műtéttel le lett vágva nekik.
Lehet állatvédőnek lenni,de ésszel kéne. Nem a fül/farokvágásra kéne koncentrálni,hanem a kidobott,kínzott, láncon, és szárazkenyéren élő szerencsétleneknek kéne segíteni.
ha jól tudom farkat és fület még lehet vágni olyan fajtáknak aminek ezt a fajta standard "megköveteli".
Bár falun a mai napig vágják akármilyen fajtának. A doki megcsinálja ha valaki kéri.
Bár nem értem, hogy egy vizslának minek vágni a farkát. Láttam már farok vágott vizslát. De nekem is a szomszédunknak is a vizslája farka hosszú. Szerintem így szebbek. Bár ez csak az én véleményem....
És a szomszédom tenyésztőtől vette 5 éve a kutyát és a tenyésztő mégsem vágatta le egy kutya farkát sem.
nekünk mindíg volt vizslánk (már dédapámnak is) de soha nem lett váűgva a farka.
Viszomnt mindennap 4-5 órát kint voltak az erdőben, mozogtak. A lakásban egy se csóválta a farkát mint egy őrült. Szépen lefeküdtek és nézték mi történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!