Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztésre szeretnék venni...

Tenyésztésre szeretnék venni egy kutyust, a szivem vagy az eszem szerint döntsek?

Figyelt kérdés
A tenyésztő azt mondja h az a kiskutya nem valószínű h jó lesz tenyésztésre amelyiket kinéztem, de nekem ő tetszik jellemileg és küllemileg is a legjobban.
2012. ápr. 14. 20:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
18%
hát szerintem sem kéne neked tenyészteni,miért nem árulod már el miért akarod??
2012. ápr. 14. 20:52
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pénzéhes, a kutyát külföldről veszem.
2012. ápr. 14. 20:52
 13/28 anonim ***** válasza:
Egy kérdés: ha megveszed a szived kutyáját és kiderüé késöbb hogy előreharapása van, akkor hogy kezeled majd a kutyát? erre a kérdésre válaszolj... és tudni fogod a döntésed..
2012. ápr. 14. 20:57
 14/28 anonim ***** válasza:
tovább tenyészted?
2012. ápr. 14. 20:58
 15/28 A kérdező kommentje:
Akkor semmiképp nem tenyésztem tovább.
2012. ápr. 14. 20:58
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Most mit izélitek? a másik kettővel se tenyésztett, mert nem voltak elég jók.Mindenkinek el kell valahogy kezdeni.
2012. ápr. 14. 20:59
 17/28 anonim ***** válasza:
de megtartod nem? meg amugy ezt magadban kell dönteni hogyha becsuszik a baki akkor azt tudod-e vállalni:)
2012. ápr. 14. 20:59
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

gondolom kezdő...mért kell letorkolni ha normálisan akarja elkezdeni?

Nos én ha tenyésztésre veszek vagy tartok meg kölyköt soha nem a kicsi jelleme alapján döntök... persze vannak alapvető jellemvonások amiket figyelembe kell venni a fajta szempontjából de ugyanilyen fontos ha a küllemben is megfelelő.

El kell döntened mit akarsz, ha tényleg tenyészteni és kiállítani akkor olyan kutya kell hozzá ami küllemében és jellemében is fajtareprezentáns de ha csak hobby kiskutya kell akkor már érzelmi alapú döntést is lehet hozni... én is jártam már úgy, hogy az alomban a színhibás kiskutya volt a legaranyosabb és legszívesebben megtartottam volna...

Illetve azt is figyelembe vetheted, hogy kizáró hibával rendelkezik e a kutya...ha nincs kizáró hibája, jó a törzskönyve és küllemi szempontból egy jó középmezőnyt képvisel akkor tenyésztésre még használható lehet ha nem is nyeritek magatokat halálra a kiállításon...

De messze van még, hogy ő tenyészkutyává válhasson... még ott vannak a szűrések, tenyészszemle ha mindezeken megfelel akkor tenyészthető... bár az, hogy egy kutya tenyészthető nem egyenlő azzal, hogy feltétlen tenyésztésbe is kell vonni.

Plusz az se biztos, hogy jót fog örökíteni a kutya...nekem van egy gyönyörű kanom a fajtában az első aki Int Ch lett (már 12 éves a drágám) 5 alkalommal lett klubgyőztes és Európa győztes címe is van, törzskönyve szintén jó, de amit örökít az katasztrofális, ami hibát kutya örökíthet azt ő örökíti 2 alom volt tőle (1 próba alom és egy..."csak nem lehet ennyire rémes hisz anyja is van a kölykökne" alom) 2. alom után ki is vontuk gyorsan a tenyésztésből... ( pedig pl neki az alomtestvére egy teljesen közepes szuka valami csoda milyen szép kölyköket hoz... most a világkiállításon annak a szukának egy kölyke lett nyílt osztályos szuka győztes és átlagban is kiemelkedő kölykei vannak még közepes kanoktól is)

Lényeg ami a lényeg a tenyésztésbe vételtől még messze vagytok... ha a kiskutyának nincs kizáró hibája akkor szerintem elhozhatod őt is, lehet nem nyertek vele kiállításokat de lehet örökít olyan jó minőséget minta "szebb" testvére... az, hogy egy kutya mit örökít az sokszor eléggé zsákbamacska

2012. ápr. 14. 21:03
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnék pár szót szólni az itt található lelkes állatvédőkhöz!Szinte mindenkire rárepültök mint légy a szarra,hogy ne szaporíícssááá!!!

Ez a kérdező tenyésztőtől veszi,tenyésztésre.Tehát nem szaporítótól szaporításra,ez már a kommentjéből is látszik.Minden jó tenyésztő elkezdte valamikor,tehát nem kell mindig a kákán a csomót.....

Kedves kérdező!

Miért mondja,hogy nem lesz jó tenyésztésre?Kizáró hibája van?

2012. ápr. 14. 21:03
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok,most olvasom,hogy a harapással lehetne gondotok...akkor szerintem válassz másikat.
2012. ápr. 14. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!