Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem túl ismert kutyafajták?

Nem túl ismert kutyafajták?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 14. 15:24
 1/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat, a többi lemaradt. Szóval olyan kutyákat "keresnék" amik nem ilyen tömegcikkek. FCI által elismertek, viszonylag könnyű beszeretni (az nem hátrány, ha nincs Magyarországon, de például ne kelljen Amerikába elmenni érte, bár ha valami megteszik akkor már úgy is mindegy :)

Szóval olyan típusú kutyákra gondoltam itt elsőképp, amik nem ölebek, vagy legalábbis nem öleb termetű kutyák. Középtestű, szilajabb kutya. Tetszik az Amerikai Staffordshire Terrier, de mivel körülbelül minden második embernek olyan van, így inkább stoppolnék róla.

Milyen kutyákat ismertek? :)

2012. ápr. 14. 15:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Angol juhász.

[link]

2012. ápr. 14. 15:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Gordon szetter

[link]

2012. ápr. 14. 15:36
 4/10 anonim ***** válasza:

A Spinone szerintem gyönyörűséges, és körülbelül 10-15 darab él belőle Magyarországon.

[link]

2012. ápr. 14. 15:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Akita vagy Tosa Inu. [link]

De még így eszembejutott a Boerboel meg a Groenendael is .

2012. ápr. 14. 16:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy minden második embernek Amerika Staffordshire terrierje van,de ezek 80 % szaporítótól származik. Ha Amstaffot akarsz vegyél egy tenyésztőtől!Már is nem lesz olyan mint a többi :)Egy Amstaff gazdi. :)
2012. ápr. 14. 16:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Thai ridgeback. 3 fő él belőle az országban, az egyik gazdijával beszéltem. [link]
2012. ápr. 14. 17:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem rég láttam kiállításon Thai Ridgebackot. Végülis tetszett. Vajon mennyibe kerülhet egy ilyen? Azt tudom, hogy a Rodéziai az 150e vagy a felett.

Utolsó előtti: Tudom, hogy a 80% szaporítótól van, de nagyon sok van törzskönyves is, vagy törzskönyves szülőktől. Egyszóval szinte divatkutya lett. Tenyésztő is van az országban vagy 50. Szóval érted mire akarok kilyukadni.

2012. ápr. 14. 19:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Az árát nem kérdeztem, de Spanyolországból hozta az illető, egyébként a spanyol tenyészpár egy cseh kennelből származik. nagyon kedves, barátságos, bár kissé önfejű kutyának tűnt. A farka el volt törve, mesélte a gazdi, hogy az alom több tagjával is ez történt, még nem tudni, hogy genetikai vagy milyen okokból történhetett. ha őt választod, sok örömöt és sikert hozzá!
2012. ápr. 14. 20:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Az amerikai kopasz terriert az FCI még nem ismeri el, de mondhatom. Én is ilyen kutyát szeretnék. Itt van egy kép egy ilyen kutyusról: [link]
2012. ápr. 20. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!