Nappal nagyon melege van a kutyámnak, jó, ha lelocsolom vízzel?
Nekem mindig azt mondták a nagy melegben nem lehet ráengedni a hideg vizet, mert rosszul lehet.
Az se tesz jót neki ha minden nap állandóan nedves a kutya bundája/teste.
Én meglocsoltam neki hidegvízzel a helyét ahol feküdt az árnyékban a földön. Néha még kapart is magának mélyebb fekvőhelyet.
Meg elbújik a bokrokba és azoknak az alján alszik :)
Ő is hasonló korú, mint a tiéd.
Én nedves ruhával törölgettem őt át naponta többször és mindig kapott hideg vizet. Nem túl hideget, langyosat, de mégis hűvöset.
Meg csináltam mindig sok jégkockát és azt kiöntöttem neki oda ahol feküdt. Meg vittem neki dinnyét, mert nekem megeszi :)))
Fürdetni sose fürdettük állandóan, vízzel se locsoltam.
Liheg ő is, de hűs helyet talál magának mindig.
Ha nincsen hozzászokva a vízhez, ne locsold le, mert
1. félni fog a víztől
2. büntetésnek fogja gondolni, amit nem fog érteni, hogy miért kapott.
3. ha lelocsolod, a hirtelen hideg víz a félelmen, a megijedésen és az utálkozáson kívül bajt is okozhat.
Fokozatosan kell rávezetni, hogy az enyhén hideg víz jó dolog neki!
Én úgy szoktattam hozzá, (nagyon utálta az elején, magától sose ment volna víz közelébe az ivást leszámítva), hogy vizes konyharuhával áttörölgettem a buksiját és a testét. Tavaly nyáron vizes konyharuhával a hátán rohangált a kertben, idén meg már fürdik a Dunában:).
Ha van a közeletekben folyó, patak vagy tó, ugorjatok le naponta 1-2x, hogy be tudjon menni, esetleg úszni, így nagyon jól le tudja magát hűteni. Mi is így csináljuk.
Az én spánielemnél ez vált be:
megöntözöm a földet reggel ahol hűs van egész nap, és ő amikor melege van ás egy kicsit igy a vizesebb, hidegebb föld kerül felülre és belefekszik a gödröcskébe! És igy hűti magát!
Ki lehet próbálni, de ha a kutyának nem tetszik, akkor abba kell hagyni, mert csak megutálja a vizet, vagy félni fog tőle. Érdemes először laza szóróra állítani a slag fejét, úgy nem lövi oldalba a hideg víz.
Ha a slag nem tetszik, még mindig ki lehet tenni lavórt vagy babakádat, kis medencét, vagy olcsón, akár már 2000 Ft-ét is lehet kapni egy kisebb méretűt.
És attól, mert eddig nem voltatok, most pont itt az ideje, hogy elkezdj sétálni a kutyáiddal! Ha kaparja a vödörből a vizet, biztos, hogy a patakot nagyon élvezné.
Árnyékot meg könnyedén tudsz csinálni úgy, hogy egy nagy lepedőt kifeszítesz négy földbe vert lécre. Filléres dolog, és percek alatt meg van. Vagy veszel bármelyik boltban akciós napernyőt, nyáron szinte mindenhol lehet kapni.
Az nagyon durva, ha a kutyának órákon keresztül kinn kell feküdnie a tűző napon!!! Könnyen hőgutát is kaphat, nem szabad hagyni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!