Kötődési tréning: csak séta közben kap a kutya kaját. Mit szóltok hozzá?
Részemről megette a fene az olyan kötődést, amikor a kutya az étel miatt ragaszkodik a gazdájához.
Ha egy gazdának azon kell tornásznia, hogy a kutyája kötődjön hozzá, akkor régen rossz.
Nem hiszem, hogy túl egészséges lenne a mozgás közben etetni. Némi jutalomfalat esetleg, bár inkább pártolom a dicsérettel, játékkal, simogatással való jutalmazást.
Nem tudom, mekkora kutya, de technikai gondok is vannak ezzel, meg elméletiek is. A kutya táplálkozzon nyugodtan, mindig ugyanott, ugyanabból a tálkából, és legyen már nyugta kicsit leemészteni. Nekünk se kellemes, ha ebéd után rögtön futnunk kéne...
jóó de lehet hogy mentett kutya,vagy menhelyi felnőtt és csak most kapta meg,nem? Legalábbis ezzel magyarázható lenne,amúgy nem hisz nálunk már amint hozzánk került a kutya első perctől fogva kötődött hozzám,tényleg:)
Ha igazam van kérdező és mentett kutya v menhelyi akkor tölt vele minnél több időt sétáljatok nagyokat(nem tudom miért fontos közbe kaja?), foglalkozz vele rengeteget,ők annyira hálásak tudnak lenni hogy eszméletlen (jelenlegi tapasztalatból beszélek).
Én sem nagyon támogatom ezt az ötletet, soha nem is alkalmaztam.Ha azt akarjuk vele elérni hogy megerősítsük a vezér szerepét(tőlem jön a kaja) akkor erre a célra jobban megfelel az reggeli/esti etetés.
Valamint szerintem ezzel a módszerrel gyönyörűen rá lehet szoktatni a kutyát arra, hogy csak kézből egyen amit megint nem tartok szerencsés dolognak.
Én is inkább a többet együtt töltött időt, játékot, simogatást használom ha kell , bár egyik kutyámnál sem nagyon kellet ilyesmihez folyamodnom.
16:15
Akkor elmagyaráznád nekünk hogy miről is van szó ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!