Mit csináljak a kutyámmal?
Sziasztok.
Ma észrevettem a kutyámon, hogy fel van puffadva.
Aztán elkezdtem simogatni, észre vettem véres a kezem... Fülpiszkálóval megnéztem mi van rajta... Tele volt bolhával... Szerintetek van köze a puffadáshoz?
Eddig nem volt bolhás.
És kint tartom a kutyámat.
Valószinű, hogy férges, ma veszek neki féregtelenítőt!
Nagyon aggódom, de állatorvosra nincs pénzünk ...
Tegnap este vettem neki az ügyeleten bolha írtót.
Rászórtuk és alaposan bele simogattam, majd ma is megcsinálom, veszek neki féregtelenítőt mint már irtam. REMÉLEM RENDBE JÖN .
Én is kint tartom a kutyákat (az most lényegtelen, hogy bejárhatnak), de akkor is 2-4 naponta kifésülöm őket, fogakat, füleket, tappancsot, hajlatot ellenőrzök élősködőkre, bogáncsra, toklászra...
Vegyél rá kiltix vagy scalibor nyakörvet azok fél éves védettséget adnak.
Ha ennyire bolha invázió van nálatok, a kutya házát is pl kezelni kell. Lehet porral, spriccelővel is bolhátlanítani, de akár hetente meg kell ismételni. Ha vennétek egy drágább nyakörvet, ami több hónapig véd, jobban járnátok. Egy idő után nem csak a kutyán nem lesz bolha, de a környezetében is kipusztul igen nagy része.
A féreghajtóról meg annyit... Ha jön majd belőle féreg a gyógyszer hatására, ismételni kell .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!