Segitenétek, mi van a a kutyámmal?
Kb.1 ével ezelőt eltünt a másik kutyámal,a másika kutyám kb. 3 nap mulva jött vissza amelyikről szó van kb.2 hónap múlva fogta a meg a sintér de elhoztuk tőle.De televolt kulanccsal (kb.40-50)kiszedtük majd 2 hónap múlva összeesett rázkodott a lábai nyújtva vannak,észnél van mert jönne hozzánk,ez kb.1,5 óráig tart és utána fel áll és mintha semmi baja nem lenne kihívtuk a doktort adott neki epilepszia elleni gyógyszert amely kb.5 hónapig tart de azóta egyre sűrűbben történik ,az a hipotézisunk hogy a kullancsoktól kapottt el valamit de van egy olyan is hogy megverték nem tudm mi baja van és vaaki írna hogy látott ,tapasztalt már ilyet?
Előre is kösz/várom.
A Lyme kór az ízületekre kihat, de az nem rohamszerűen tör rá. A kullancsoktól legfeljebb ez maradhatott vissza, de szerintem nem az.
Valószínűleg epilepszia, és sajnos ez egy olyan betegség, ami bármelyik életkorban előjöhet, általában 5-6 éves kor előtt szokott jelentkezni, de később is kialakulhat.
Javaslom -ha van rá lehetőségetek- keressétek fel dr. Kiss Gabriellát, aki nagyon régóta kifejezetten epilepsziás kutyák kezelésével foglalkozik:
Szia!
A Lyme-kórt vérből ki tudják mutatni, de sajna a laborköltség elég húzós, olyan 10-12ezer Forint. Nálunk másnapra meg is van az eredmény. Ha az negatív akkor érdemes lenne beoltatni Lyme-kór ellen, ugyanúgy kapják mint a veszettség ellenit, vagyis évente.
Hogy amit leírtál epilepszia e, azt sajnos nem tudom, de nekem kicsit soknak tűnik, hogy másfél óráig tartott a görcsös állapot. Jóval rövidebb szokott lenni, ha nem tévedek.
Én megmutatnám másik állatorvosnak is.
Ha pedig megverték volna, vagy valami nagy trauma érte volna, az nem hiszem, hogy 2 hónap elteltével mutatna először bármi tünetet. Jobbulást a kutyusnak!
ma 19:36
Sajnos rosszul tudod, a Lyme kórt nem lehet kimutatni a vérből, ezért is aljas betegség:(
Az oltásról meg annyit, hogy egyszer én is beoltattam a kutyámat, majd abban az évben 2 ismerős kutyája is Lyme kóros lett úgy, hogy be voltak oltva ellene. A betegség mutálódik, sok alfaja van, az oltás pedig csak egy ellen ad védelmet. Ráadásul rohadt drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!