Kertben van kell-e sétáltatni?
Neked elég az, ha a lakásban játszol? Soha nem akarnál onnan kimenni?
Nekem is kertben van a kutyám (lakásba bejárással) és mégis kiviszem minden nap 2x, de inkább 3x.
Nekem is van kertben Pulim. De ez édes kevés neki, hogy te ott eljátsszol vele a kertbe. Igen is vinni kelll sétálni. Az udvar neki is már unalmas. Ott minden egyes fűszálat ismer. El kell vinni és sétálni hogy új ingerek érjék kint. Új szagok stb....
És a Pulinak az a legjobb ha kiviszed a mezőre és ott póráz nélkül szaladgálhat!
Én a Pulim minden nap viszem ilyen 1 órás sétára + a kertben van játék ami olyan fél órás. Teljesen ki szokott fáradni.
Kell, kellenek neki az új ingerek, stb.
A többiek már leírták a dolgokat.
Annyival egészítem ki, hogy az ilyen kutyák fognak szökni, ha nem viszik őket rendszeresen sétálni, mert kíváncsiak mi van a kerítésen túl. Ezt gondolom nem szeretnéd. Úgyhogy legalább napi 1x menjetek sétálni is!
Egyetértek az előzőkkel, kiegészítve hogy az új ingerek pl :
nem a megszokott monoton talajon fut (változatosság fű, szántás, murva stb)
nem csak az adott m2-en végezhető mozgást csinálja (futhat össze-vissza, vagy éppen lábnál sétál)
más állatokat is felfedezhet
és talán az egyik leglényegesebb hogy fajtatársaival találkozhat, megszokhatja őket
Nem kell ezt megmagyarázni.
Te hogy éreznéd magad a kutya helyében?
Erre válaszolj szépen magadba, és csodát látsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!