Berni pásztorkutya széttúrja a kertünket?
Így van, nevelés kérdése. Amíg pici, biztos lehetsz benne, hogy lesznek gondok, kiásott virágok stb.
Barátnőmék berni pásztora olyan 1 éves korára tanulta meg, hogy hova mehet a kertben és hova nem és hogy nem áshat mindenhol. Most 1,5 éves, aránylag megnyugodott, már nem ássa fel a kertet. Van egy helye, ahol áshat, a virágok közé már csak elvétve megy.
Kert, és kutya majdcsak kivitelezhetetlen dolog. Nekem labradorom van, neki mindegy mi van, belement a virágágyba is. Megoldottam: be lett kerítve csibehálóval. Mostmár szabad a hely,ahol mehet.
Nevelés kérdése, és szokatás.
Még annyit, igen szeretnek ásni. Nyáron főleg, amikor is keres magának egy hűvös helyet és ott ás magának egy gödröt és belefekszik, így hűsíti magát. Nekem is bernim van, tavaly ásott magának egy gödröt és mindig abban feküdt, nem temettük be, inkább locsoltuk, hogy mindig hűs legyen neki. Nagyon tudnak ám szenvedni a melegben.
első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!