Hogy lehet segíteni egy félős kiskutyán?
Nagy vonalakban a helyzet a következő:
Egyik este kivittük a kutyát sétálni (póráz nélkül volt). Egy srác is megjelent a nagytestű kutyájával, aki odarohant a mi kölyök kutyánkhoz. Nem ért hozzá egy ujjal sem, de persze a kicsi nagyon megijedt, csak úgy visított félelmében - gondolom támadásnak vette. Odaszaladtam és felvettem, talán ez volt a baj.
Azóta fél a sötétben az utcán (állandóan nyüszög és nézelődik körbe-körbe), fél a kutyáktól, fél az idegenektől.
Előtte nem volt ilyen gond vele.
Szóval valahogy fel kellene javítani az önbizalmát, de nem tudom hogy fogjak hozzá.
Persze lehet, hogy nem ez a kutyás "támadás" az oka, de én csak erre tudok gondolni.
Értem. Arra kellene figyelni, hogy azokkal a kutyusokkal akik a közelébe jönnek megszimatolni, játékot kezdeményezni tutira barátságos egyedek legyenek, olyan kutyu közelébe aki egy kicsit is elbizonytalanít Téged, pl. a testbeszéde alapján elképzelhetőnek tartod, hogy bántaná a tiédet, na azt a kutyát hívja vissza a gazdája.
Próbáld ne túlparázni a dolgot, maradj nyugodt, higgadt, mutasd meg a kicsinek, hogy Te minden bajtól megvéded és ha végképp úgy látod, hogy ki kell emelned az adott szituból akkor fogd meg a nyakszirtnél a bőrt, ahogy az anyakutyák cipelik a kicsinyeiket, de persze a hasa alatt is tarthatod a másik kezeddel.
Biztos jön majd még más is, aki többet tud mondani. :)
Ss soha ne vedd fel féltésből, látod, egyszeri alkalom is mit okozott...
Keríts olyan nyugodt kutyákat, akik hajlandóak le se tojni a kicsit, nem kell ismerkedni meg semmi, csak sétáljatok együtt. Ha rájön, hogy nem bántják, elkezd majd érdeklődni, és ha elég nyugisak a kutyák, bátorítani fogják az ismerkedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!