A kutya nagyon félős, hogyan lehet bátrabbá tenni?
Szia!
Szerintem azt csináld, hogy amikor sétáltatod, vigyél magaddal jutalomfalatokat, finomságokat. Mikor a kutya meglát egy olyan dolgot, amitől fél, hívd oda magadhoz, adj neki folyamatosan a finomakból, simogasd, beszélj hozzá, biztasd. Ha félelem forrása(pl. egy kutya) elhalad mellettetek, akkor dicsérd meg, és adj neki még jutalomfalatot. Ehhez szerintem azonban elég sok idő kell, de türelem rózsát terem ;)
Nem tudom , hogyan lehetne javítani rajta ,mert gyanítom nem lehet tudni, a félelem gyökerét , de egy biztos.:-Ha fél akkor nem szabad dícsérni , mert azt az érzést erősíted benne.
Inkább , ha sikerült " megfelelően" elhaladnotok egy autó , vagy kutya mellett , akkor jöhet egy nagyon gyors dícséret és ahogy az előző is írta jutifalat.
De nem mindig mindennek ez a kulcsa
szerintem is azt kell csinálnod, amit az előző kettő válaszoló írt:)
bár ne szoktasd rá a kutyát, hogy mindig mindenért jutalmat kap.
A túl erős hirtelen ingerek, a váratlan sokkoló hatású változások a gyengédebb idegzetű kutyákban rendellenes viselkedést válthatnak ki, s ez állandósulhat is. Hangos zajoktól való abnormális félelem, irtózás az autóktól, villamosoktól, szokatlan tárgyaktól, ismeretlen élőlényektől - "bizarr viselkedést" (tömegiszonyt, abnormális agresszivitás stb.) fejleszthet ki az állatban, ami általában hiányos alkalmazkodó képességre utal. Amennyiben ezek a torz reakciók valamilyen konkrét tárgyra vagy személyre irányulnak, megfelelő figyelmes és hozzáértő kezeléssel fokozatosan újranevelhetjük az ebet, és megszüntethetjük benne a rendellenes reakciókat. Ennek egyetlen módja van csupán: meg kell tanulnia, hogy a számára félelmetes tárgyak vagy élőlények - ártalmatlanok!
Előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!