Mit ajánlotok? Szerintetek mit hozzak 3. ik ebnek?
Szeretnék még egy kutyát!Van már egy Goldenünk,nagyon jól nevelt,játékos,minden kutyával jól kijön és egy fiatal tacskónk.Mindkettő kan.Fajtatiszta kutyát akarok énis meg a szüleim is.Ajánlották a menhelyeket,fajta mentőket,de anyukám nem akar felnőtt kutyát,ugyanis hátha valami baka esik a szemük fényének a tacsinak.Szóval felnőtt kutya kizárva,fajtatiszta kölyök kutyákat meg nem nagyon lehet látni a menhelyeken.Csak igy engedik meg a 3.-ik kutyát.
Ezeket gondoltam leírom,mielött a menhelyes kutyákat írjátok.Milyen fajta lenne jó ?Persze van időm,energiám,sok kutyát láttam már,sokat neveltem,kutya suliba is voltam sokszor.Végképp azért szeretnék egy igazi saját kutyát, mert a tacsit a női szakasz viszi minden nap sétálni,le is fárasztják rendesen,a goldit meg apukám futattja,sétáltatja,usztatja,viszi a parkba,labdáznak.Le vannak kötve a kutyák,szeretnék sajátot,amit én vihetek,taníthatok.Általános,ha nem vagyunk otthon,akkor a goldi sokat alszik,fekszik,látszik rajt ahogy nem tudja lekötni a tacsi nem tudnak játszani,túl kicsi neki a tacskó.Ezért gondoltunk egy akkora kutyára mint a golden.Milyen kutyát tudtok ajánlani?
Boxer! :)
Ha jól vettem ki, gyerek vagy, a boxer imádja a gyerekeket, és ő is egy nagy bohóc egészen haláláig! :)
Ha szukát veszel kicsi az esélye a harcnak, de akkor gyűjts pénzt ivartalanításra is amit még az első tüzelése előtt el kell végeztetni!!
Ez fontos!
Amúgy a boxer tényleg jó ötlet.
Első vagyok.
Igazából ez nem a nemén múlik, hanem a kutyák szocializáltságán. :)
Szerintem ha tényleg ilyen sokat foglalkoztok mindegyikkel, és lelkiismeretes tenyésztőtől lesz az új kutyusod, akkor nem lesz gond! :)
Nekem is egy szuka boxerem van, holnap lesz pont 10 hónapos. Ahonnan hoztam, ott nem nevelték szobatisztaságra, mert a kertben külön volt kialakítva az alomnak hely, de az első pillanattól kezdve szobatiszta a boxerem, és talán 2-3 éjszakát sírt, de akkor is könnyű volt megnyugtatni, elaltatni, aztán nyugodtan lefeküdhettem én is, szóval az elválasztás is szuperül ment. :)
Soha nem ébresztett fel, ha felkeltünk, mindig megvárta, hogy magunktól ébredjünk (mondjuk koránkelő típus vagyok.. :) ).
És a korona: soha nem volt gond a beillesztésével, pedig én egy rossz szocializációjú, 12 éves keverék kutya mellé hoztam a kölyköt! :)
Szerintem ez a fajta tökéletes választás mindenképp! :)
Viszont azért azt ne feledd: a goldennél és tacskónál sokkal nagyobb energiái vannak, sokkal többet kell mozgatni! :)
És az ivartalanítást is érdemes az első tüzelés előtt elvégeztetni tényleg, ami olyan 20.000,- Ft-nál fog kezdődni! (A kutya súlyától és az állatorvosok árától függően.)
Sok sikert! :)
Először is, vannak a menhelyeken fajtatiszta kölyökkutyák. Én önkéntes vagyok, volt, hogy két csodaszép, kb. 2-3 hónapos fajtatiszta akiták kerültek be hozzánk.
Kicsit többet írhattál volna, hogy milyen karakterűt szeretnél. De itt van pár kutyafajta, ami kb. akkora, mint a goldi: a legtöbb vizsla, labrador, szetterek.
Uszkár, labrador, és 3.
Nem kell utána se ik, se semmimmás, a pont maga a dik= 3. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!