Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyát szülés után mikor...

Kutyát szülés után mikor lehet megfürdetni?

Figyelt kérdés
Csivavámat mikor fürdethetem meg?Nyalogatja magát de sok rászáradt meg ilyenek...

2012. ápr. 4. 21:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

Egy egyszerű kérdést tett fel. Miért nem lehet normálisan válaszolni? Miért kell minden kérdésből tenyésztő-szaporító vitát csinálni? Már nem mernek itt lassan kérdezni, pedig életeket is menthet egy-egy jó válasz. Élet pedig, ha tk-s a kutya, ha szaporított, ugyanúgy értékes!

Kérdező! Langyos vízzel, vegyszer nélkül nyugodtan lemoshatod, ahogy már fentebb is írták.

2012. ápr. 4. 23:17
 12/15 anonim ***** válasza:
35%

A kérdezőnek már adtak megfelelő választ így én most az utolsó válaszoló hozzászólására reagálnék.

Azért kell minden kérdésből tenyésztő-szaporító vitát csinálni, mert:

1. A menhelyek tömve vannak kutyával, akik gazdára várnak és mivel már nem tudnak többet befogadni, ezért nagyon sok kutyát el kell altatni, holott szerencsétlen állat nem tehet róla, hogy megszületett. Nem mindegyik az utcán született kutya, nagyon sok a szaporítók miatt kerül ilyen helyzetbe, így jobb lenne, ha inkább nem születnének meg, minthogy egy szenvedéssel teli élet után értelmetlen haláluk legyen. Én elhiszem, hogy mindenkinek a saját kutyája a legédesebb, meg a legtökéletesebb, de csak ezért szaporítani irtó nagy felelőtlenség. A menhelyeken is találhatsz ugyanolyan édes és tökéletes kutyát, aki még talán hálás is lesz, hogy befogadtad.

2. Jobb esetben egy tenyésztő célja nem az anyagi haszonszerzés, hanem a fajta tökéletesítése. Ehhez pedig többek között számos szűrést kell végezni a kutyán, hogy a lehető legjobbat hozzák ki az utódokból. Egy szaporító ezzel nem törődik, így ki tudja mit örökölnek a kölykök, mennyire lesznek ideggyenge, beteges kutyák, amiről ismételten nem ők tehetnek, mégis ők isszák meg a levét és a végén ők is menhelyeken végzik. Mindenki azzal jön, hogy talált gazdát a kölyköknek, de biztosan nem olyan körültekintően tette ezt, mint egy lelkiismeretes tenyésztő és nem vállalja, hogy visszaveszi a kutyát vagy segít neki új gazdát keresni, ha a gazdája meggondolja magát. Ergo a kutya ismét a menhelyen végzi.

3. Ha egy nem hozzáértő személy végzi a pároztatást, felügyeli az ellést, akkor nagyon sok sérülést okozhatnak a szülőknek, illetve az anyának az ellés alatt. Nem tudja megítélni, hogy az ellés közben mikor van szükség külső segítségre, mit kell tennie ha váratlanul komplikációk adódnak. Emellett már annak is lehetnek súlyos következményei, ha csak egy almot hoz le a szuka, nem hiába szónokolnak annyian az ivartalanítás mellett. Az ellés nagyon sok energiát kivesz a szukából és ahogy a párzás, úgy ez is nagyon fájdalmas számára. Itt egy cikk, hogy milyen daganatos megbetegedései lehetnek a nem ivartalanított szukáknak, ami az ivartalanítással elkerülhető lenne: [link]

Ezeket pedig úgy mondom (írom), hogy nem vagyok sem tenyésztő, sem állatorvos, nem dolgozom menhelyen (nem bírnám lelkileg), csak egyszerűen utánaolvastam a dolgoknak, amit nagyon sokan nem tesznek meg, pedig ez is hozzátartozik a felelős állattartáshoz! Nekem is van egy kölyök kutyám és hamarosan ivartalanítva lesz, mert nekem nem az a fontos, hogy hasznot hozzon és tisztában vagyok vele, hogy nem ember, így nem vágyik arra, hogy anya lehessen, szóval csak megkímélem a felesleges szenvedéstől és valószínűleg az élettartamát is növelem, hogy nem terhelem a szervezetét. Nekem az a fontos, hogy szeretve legyen és hosszú, boldog élete legyen mellettem!

Ez már régen bennem volt és jól esett kiadni!:) Ne haragudj kedves kérdező, hogy pont a te kérdésednél történt ez meg, nem csak téged céloztalak a válaszommal!

2012. ápr. 5. 07:26
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
Ezt mind tudjuk, nagyon sajnálatos, de nem kell mindenhol ezt szajkózni! Egyszerű kérdésre, egyszerű válasz kell! Ennyi! Nem kell mindig veszekedést szítani! Majd ha azt kérdezik, hogy MIÉRT NE SZAPORÍTSUNK??, arra bemásolhatod ezt a szép hosszú szöveget!
2012. ápr. 5. 12:56
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Ha ezt mind tudná mindenki, akkor nem lennének ilyen kérdések... Amíg vannak szaporítók, addig lesznek olyanok is akik fellépnek ellenük. Attól hogy te teszel rá, hogy hány kutya végzi úgy, ahogy leírtam, másokat még érdekelhet!
2012. ápr. 6. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:21

A túlzott nyomulás egyszer csak ellenállást fog hozni. A kérdezőnek már megvannak a kicsik. Kérdezett, választ vár rá. A felvilágosítást pedig bőven van lehetőség ezen az oldalon olyan kérdésnél megtenni, ahol még csak tervben van a szaporítás. Volt már rá példa , hogy a kérdező elállt tőle a válaszok után.

Mindent a maga helyén , a maga idejében sokkal hasznosabb.

2012. ápr. 6. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!