Lehet mellékhatása a veszettség oltásnak?
Hétvégén kiállítunk, de az egyik kanommal meglátogatjuk az állatorvost holnap. Egyéb kérdéseim is vannak vele kapcsolatban, de ha már ott járunk arra gondoltam be is oltatom, mivel hamarosan úgyis lejárna a veszettségoltása.
Egy-két ismerősömnél előfordult már, hogy az oltás helyén kis gumó alakult ki. Ez mennyire gyakori? Vagy nincs más mellékhatás? Nem szeretném, hogy pont a kiállítási forgatagban érezze rosszul magát szegény kutya..
Nálunk az oltás után soha semmilyen mellékhatás nem jelentkezett, még a gumó sem, pedig több kutyám is van.
Szerintem ez attól függ, mennyire stresszel a kutya az orvosnál a szuri közben.
Az embernek is sokkal rosszabb szuri után, ha közben feszeng, izgul, ideges.
Ha túl gyorsan adja be az orvos, akkor lehet kis gumó.Ezt ellehet masszírozni.
Lehet allergiás a hordozóanyagra,de ez rutka és ha elő is fordul többé nem oltják ezzel,más hordozót használnak.
Az oltásnak nincs mellékhatása, viszont lehet a kutya allergiás a vivőanyagra.
Tökegyszerü, az oltási könyvben benne van milyen fajta vakcinával volt utoljára oltva - beszéld meg a dokival, hogy ugyanolyannal oltsa le.
Általában nem szokta, persze előfordul. De mint látom, már volt veszettség ellen oltva. Így ha akkor nem jelentkezett semmi probléma, akkor most sem szabadna. Olvastam már durva esetet is, oltóanyaggal kapcsolatban, de szerintem ez igen ritka. Többnyire első oltásnál szokott ez jelentkezni. De semmiképp sem pár nappal később, akkor már aznap látod, hogy levert, nincs jól stb.
Csak nem Miskolc CACIB? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!