Ti mikor oltattátok be először a kutyátokat veszettség ellen?
Nekem van egy 2,5 éves német juhászkutyám, akit először 1 éves kora után oltattunk, mert az állatorvos azt mondta akkor bőven elég, mert a kiskutyának leterheli a szervezetét ez az erős oltás.
Viszont nagyszüleimnél most van kiskutya (szintén német juhászkutya) és az ő állatorvosuk azt mondta, hogy a kutyát 3 hónapos kora után be kell oltani veszettség ellen, aztán 6 hónapra rá még egyszer és utána évente.
Utána olvastam és megtaláltam az erről szóló rendelkezést (szóval mi a kutyám oltási programja során törvényt szegtünk?).
De aggódom, hogy egy kiskutyának a veszettség-elleni oltás túlságosan erős és belepusztulhat. A tenyésztő, amikor elhoztuk ki is emelte, hogy eszünkbe se jusson beoltatni 1 éves kora előtt...
Nektek mi a tapasztalatotok?
Változott a szabályozás, de régen is 6 hónapos koráig be kellett oltani.
Az egyik kutyánk 4 hónaposan kapta az első veszettség elleni oltását. Semmi baja nem lett.
A másik kutyák 9 hónapos ő majd most lesz beoltva veszettség ellen. Mert a régi dokit lecserélték és az új azt mondta hogy minek beoltani ráért majd tavasszal... Szóval ő majd csak most lesz.
Theia!
Senki nem mondta hogy belehal...
Egyébként pedig szerintem felesleges ez a jogszabály,hisz semmi sem indokolta a veszettség elleni oltás sűrűségének a beadását főleg nem 3-4 hónapos kor között.
Pénz lehúzás a kutya gazdákról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!