A k99e vizsgarendszerben mennyire szigorúak?
"A vizsgaszabályzat szemlélete szerint az elsô négy szinten a bírálatok jellege támogató, az öttôl hétig terjedô szinteken megmérô, a nyolcas és kilences szinteken szigorú."
Nekünk van E3, E5 és Ü3. Ápr. 14-én megyünk E7-re és Ü7-re.
Azt vettem észre, hogy a HPO-hoz, BH-hoz képest sokkal megengedőbbek, elnézőbbek.
Egy negatív érzésem marad, méghozzá az Ü3-nál. Sima apportnál az a lényeg, hogy a kutya kézbe adja a tárgyat, vagy a gazdi 1 méteres körzetében letegye. Nos Argos tudja a formális szabályos apportot, de itt játékosra vette a figurát. Kirongyolt a fáért, visszahozta, pont előttem kiköpte, de mikor fel akartam venni, akkor kimancsolta a kezemből :D Vidiről nézve utólag nagyon vicces :)
A bíró azt mondta az értékelésnél, hogy a kutya bohóckodott az apporttal. De ez nem is fegyelmező!!!
Lehet, hogy azért vont le itt pontot, azért volt szigorú, mert pontosan az ügyességi előtt voltunk engedelmes 5-ön, ahol az apportot tökéletesen mutatta be a kutyám, és a bíró akkor elvárta, hogy ügyességin is komolyan dolgozzon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!