Miért esznek a kutyáim füvet, ha Acanával etetem őket (vagyis elvileg nem lehetne hiánybetegsége)?
Mostanában minden kérdést kétféle képen tesznek fel a kérdezők?!
A válaszok attól ugyan azok maradnak!!!
Unalomig nem kéne a semmit ismételni!
A pontozás nem érdekel! Szóval, tessék csak...:)
Én úgy tudom akkor esznek füvet, ha ég a gyomruk. (Nekem mindenki ezt mondta)
De enyém csak úgy is szereti rágcsálni, olyan aranyosan eljátszik vele. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne.
Mindenki egy véleménye van.
Mit ragozod!?
Ha meg ennyire szkeptikus vagy, akkor miért nem mentél már ezzel orvoshoz!
Majd ő ad PONTOS választ!
Az első válaszoló hozzászólásait nem értem. " féle képpen? És mi akkor a válasz? Miért kellene orvoshoz vinni?
Egy állatorvos azt mondta, hogy baktériumokat, és ezt, azt is ehet meg a fűvel, vagyis le kellene róla szoktatni, de hogyan?
Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal?
Kérdés:
Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségéből?
Válasz:
A fű evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya őse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fű evése közben túl sokat törődik a kutyájával, akkor a kutya a fűevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklődését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törődjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minőségű eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelő eleség összetételről.
(Tessék itt egy állatorvos válasza.)
22:30-as válasza tudomásom szerint a legpontosabb.
Azért eszik egyébként a füvet, amiért mi is esszük a növényeket(részben): a rostok miatt. Segíti a rendes bélműködést, pl kitisztul a szőr a belekből, és nem okoz elzáródást. Teljesen oké, ha néha füvet is eszik egy kutya, akármivel eteti is az ember (igaz, nem vagyok állatorvos, "csupán" egyetemen tanulok biológiát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!