Hogy tanítsam meg a kutyámnak, hogy kinyissa az ajtót? (bővebben lent)
Fogd a kajáját, tedd az ajtó mögé, és mondd neki: te itt, kajád ott, feladat adott :D
A mancsos módszer szerintem beválna, bár nem értek a kutyákhoz, de én is így csinálnám :) A skót juhászok pedig vannak olyan értelmesek, hogy megtanulják ezt :)
Nagymamám szerelt egy kis fogót alul a szúnyoghálóra, mert a kutya folyton kaparta a hálót, hogy be tudjon jutni a házba és teljesen szétszaggatta. Ő nem tanította neki, idővel magától rájött, és most mindig a fogával megfogja a kis kilincset és beengedi magát. :D
(Németjuhász keverék)
Szerintem neked végtelenül egyszerű dolgod lesz így.
Nekem a macskák még azt is megtanulták, hogyan nyissák ki az ajtót!!!! Látták, hogy mindig a kilincset fogjuk meg, így megtanulták, hogy ha ráugranak akkor kinyílik az ajtó.
Biztos, hogy könnyen meg fogja tanulni a kutyusod. :)
A kinyitással nem szokott gond lenni. Ha be akar menni, megfigyeli, te hogyan csinálod, és utánozni fog. A mancsos módszer is jó. Nálunk a kutya, sőt a macsek is simán kezeli a kilincset. Nyitáshoz...
Ugyanis becsukni sok év alatt sem tanulták meg. Nem érdeke ugyanis, hogy becsukja, nem is töri magát vele. Bejutott, feladat letudva. Mi visszahúzórugót raktunk az ajtóra. Nem olyan erőset, hogy akadályozza a bejutásban, csak olyat, hogy ne maradjon tárva-nyitva.
Szóval csak akkor vágj bele, ha nem fog zavarni a nyitva hagyott ajtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!