Pont hogy nem a hülye hobbi kutyások választanak szín alapján,hanem általában azok akik kiállítanák.
2012. márc. 28. 22:43
12/23 anonim válasza:
ha neked ennyire fontos, akkor szerintem várj és ne válts kennelt, ha ezt már nagy nehezen kiválasztottad és jónak tartod. én sem ragaszkodnék ennyire egy színhez, de nem hiszem, h rosszabb ember lennél nálunk csak azért, mert te igen :)
2012. márc. 28. 22:45
13/23 anonim válasza:
Nálunk nincsenek színváltozatok. Vagyis vannak árnyalatok, maszkosabb, kevésbé maszkos stb, de alapvetően egységes az állomány és a felmenők külleméből nagyjából sejthető, hogy milyenek lesznek a kölykök. Azok viszont egy almon belül nagyon hasonló színűek és kölyök korban még nem lehet megállapítani, hogy milyen lesz 2 éves korára.
2012. márc. 28. 22:45
14/23 anonim válasza:
Nálunk nemcsak, hogy színváltozatok vannak de az egyes változatok különböző párosításokhoz kötöttek és a hordozóság se mindegy. Pl ha az egyik kutya egy adott színt genetikailag hordoz akkor már van olyan, hogy mivel szabad illetve nem szabad fedeztetni. az állomány nálunk is egészséges és az is alapja ennek hisz azért vannak a kitételek mert abból beteg kiskutya is születhetne.
Valójában szín alapján 2 féle ember válogat:
1. komoly tenyésztési tervek (nemfeltétlen kiállítás, hisz ott majdnem mindegy)
2. hobby gazdik akik még azt is elképzelik, hogy a kölyök szeme színe milyen legyen és, hogy a foltok hol legyenek rajta.. nálam is volt már olyan, hogy hobby gazdinak azért nem kellett a kiskutya mert túl nagy volt a fehér csík a fején.
2012. márc. 28. 23:58
15/23 anonim válasza:
akik fel vannak háborodva: ha mindegy milyen szinű egy kutya, akkor az miért nem lehet mindegy, hogy milyen fajta a kutya? Miér miért ne választhatna szint? Neki kell, hogy tetszen, mert ő fogja nézegetni otthon.
2012. márc. 29. 06:25
16/23 anonim válasza:
Az én álomkutyám négy féle színben létezik. Ezek közül kettő kimondottan tetszik, egy a nagyon szép kategória és a negyedik, hát inkább nem, ha már van választásom.
Nos, 21(!) éve várok arra hogy kutyám lehessen, ha egyszer megadja a sors, akkor az6 bizony olyan fajta és olyan színű lesz, amiről mindig is álmodtam!
Kérdező!
Van két szín, ami nagyon bejön, az egyik kicsit jobban. Ha olyan nem születne, megnézném, hogy a másikból van e olyan kutyus, ami megfelelne nekem. Ha olyan sincs, akkor várnék a következő alomra.
2012. márc. 29. 08:44
17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Pont olyan kutyusok születtek, amelyeket alapból olcsóbban adják mert nem sok embernek kell. Én meg versenyezni szeretnék menni vele, viszont olyan színűvel, amilyet szeretnék.
Már szinte az összes kennelt felhívtam, és nem igazán lesz mostanában kiskutya úgyhogy eléggé le vagyok törve... :S
2012. márc. 31. 16:56
18/23 anonim válasza:
már megne haragudj,de ha kiállitasz és kicsit is ismered a "dörgést" tudnád,h semmi köze nincs a kutyád SZINÉNEK ahhiz amelyin eredményt elérsz. Ha a standardbe belefér akkor sokkal fotnosabb dolgok is vannak mint a színe. Ez csupán esztétikai doldog. De ha a kérdezőnek az tetszik és ragaszkodik hozzá hát várja ki.de ez marhaság h a kiállítonak fontos ez. NEm utolso szempotn ha különleges kutyát akar,de ez pusztán a saját maga megnyugtatása és kielégitése, a birákat nemérdeklik a színek:)
2012. márc. 31. 20:55
19/23 anonim válasza:
Kedves 15. a kutyát nem nézegetni kell hanem törödni vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!